Ege Alaçatı Rüyası (İstanbul Hareketli) Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 Gece 3 Gün (GECE YOLCULUKLARI DÂHİL TOPLAM)
KONAKLAMA ve KONSEPT: 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: İzmir Otelleri
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: ŞİRİNCE – EFES ANTİK KENTİ – KUŞADASI – İZMİR –ASANSÖR – SAAT KULESİ – ÇEŞME – ALAÇATI - ILICA
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder.)

  • 21.30 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ
  • 22.00 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFERMO ÖNÜ 
  • 23.00 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ
  • 23:15 KARTAL KÖPRÜSÜ OTOBÜS DURAKLARI 
  • 23:30 ÇAYIROVA MC DONALDS ÖNÜ 
Kalkış Yerleri: 21.30 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ 22.00 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFERMO ÖNÜ 23.00 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 23:15 KARTAL KÖPRÜSÜ OTOBÜS DURAKLARI 23:30 ÇAYIROVA MC DONALDS ÖNÜ
PROGRAM
1 Gün: TUR BAŞLANGICI VE GECE YOLCULUĞU

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GEZZYTUR (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak EGE ALAÇATI turumuza başlamak üzere gece yolculuğumuza başlıyoruz. Bursa - Balıkesir – Manisa üzerinden sabahın erken saatlerinde Şirince’ye varıyoruz. 



2 Gün: ŞİRİNCE - EFES - KUŞADASI - İZMİR

Sabahın erken saatlerinde, zeytin ağaçlarıyla çevrili yemyeşil tepelerin arasına kurulmuş, özgün tarihi mimarisini koruyan, mübadele ile birlikte gelen Türklere kapılarını açan, şarap üretimi ve zeytincilikle geçinen, eski bir Rum yerleşimi olan Şirince Köyü’ne gidiyoruz. Burada alacağımız kahvaltı ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin eşliğinde yâda serbest olarak bu adı gibi şirin köyün mistik sokaklarında Ege rüzgârını yakalayabilirler. Köydeki tarihi kilise ve bodrumundaki yüzlerce yıllık şaraphanenin ardından vereceğimiz serbest zamanda mükemmel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Bu gezimizin ardından ilk kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına dayanan Efes Antik Kenti ’ni ziyaret ediyoruz. Hellenistik ve Roma çağlarında en görkemli dönemlerini yaşayan, Asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olan Efes’ te Odeon, Kuretler Caddesi, Latrin, Hamam, Celsus Kütüphanesi, Aşk Evi, Agora ve Tiyatro’ yu görüyoruz. Sıradaki durağımız Ege’de tatil denilince ilk akla gelen bölgesi Kuşadası. Atatürk’ün Kuşadası’na hâkim bir noktadan baktığı tepe olan Gazibeğendi tepesi üzerinden Kuşadası ’na giriş yapıyoruz. Güvercin adası ve marinasının bulunduğu merkezde serbest zaman vererek rehberimizin belirlediği saatte buluşuyor ve İzmir kordona yürüme mesafesinde bulunan Alsancak ’da ki otelimize ulaşıyoruz. Otelimizde alacağımız akşam yemeği ardından dileyen misafirlerimiz İzmir’in en hareketli noktası olan, gece ayrı, gündüz ayrı güzel Kordon bölgesinde zaman geçirebilirler.

Sabah Kahvaltısı: Şirince’ de tavsiye restoranda yâda serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Öğle Yemeği: Selçuk’ da tavsiye restoranda yâda serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Konaklama Oteli: 3 & 4 yıldızlı Alsancak Kordon bölgesi 

Güzergâh ve Rota Bilgileri: İstanbul - Bursa(193KM) Bursa- Şirince (395Km) | Şirince – Efes (11Km) | Efes – Kuşadası (21Km) | Kuşadası – İzmir (100Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 720Km
Mola Yerleri: Susurluk Karagül Dinlenme Tesisi – Selçuk Tabaş Dinlenme Tesisleri  



3 Gün: İZMİR - ASANSÖR - SAAT KULESİ - ÇEŞME - ILICA - ALAÇATI

Sabah otelde alacağımız kahvaltı ardından Victor Hugo‘nun “Bu şehir bir prenses” dediği İzmir’i panoramik olarak geziyor ve en ilginç noktalarından olan Asansöre ulaşıyoruz. 1900’lü yılların başında yapılan 58 metre yüksekliği ile kot farkı bulunan 2 ana caddeyi bağlayan asansör, Musevilerin yoğun olarak yaşadığı Karataş bölgesinde bulunmaktadır. Nesim Levi  tarafından aile fertlerinin ve ziyaretçi arkadaşlarının 155 basamaklı dik merdiveni kullanmaması için yapılan asansör halka açıktır ve hala aynı amaçla kullanılmaktadır. İzmir’i arkanıza alarak mükemmel manzara ile fotoğraflar çekilebilirsiniz. Sonrasında Konak Meydanı'nda yer alan ve İzmir’in sembolü olan Saat Kulesine doğru yola çıkıyoruz. Osmanlı Padişahı Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının 25.yılını kutlamak amacıyla 1901 yılında; İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa, Bahriye Mirlivası Said Paşa ve Belediye Reisi Eşref Paşa’dan oluşan komisyon tarafından yaptırılmıştır. Bu yapı 25 metre yüksekliğinde, dört katlı ve sekizgen planlıdır. Platformu beyaz mermerden ve diğer yapıları ise; kesme taştan yapılmıştır. Kolonlar Kuzey Afrika temasını taşır. Sonrasında rotamızı en batıya yani Çeşme’ye doğru çeviriyor ve ilk nokta olarak Çeşme Kalesini geziyoruz 16’ncı yüzyıl başlarında Piri Reis’in haritasına işaretlenen kaleyi 1671’de gören Evliya Çelebi, ünlü eseri Seyahatname ’de bulunan kale ardından vereceğimiz serbest zaman ile birlikte son zamanların popüler noktası Alaçatı ’ya ulaşıyoruz. Geniş bir serbest zaman bırakarak kumrusundan, dondurmasına, sokaklarından, yel değirmenlerine kadar bu mükemmel yere doymanızı istiyoruz. Dileyen misafirlerimiz serbest sürede Ilıca plajına giderek denizin keyfini çıkarabilirler. Rehberimizin belirlediği akşam saatlerinde tekrar buluşarak dönüş yolculuğumuza geçiyor, sizleri aldığımız noktalarda bırakarak bir sonraki GezzyTur (gezzytur.com) organizasyonlarında ve gezilerinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz. Hoşça kalın.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği:
Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda yada serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda yada serbest olarak alınıyor (Ekstra)

Konaklama Oteli: DİKKAT BU GECE KONAKLAMA YOKTUR.  
Güzergâh ve Rota Bilgileri: İzmir – Çeşme (87Km) | Çeşme – Alaçatı (15Km) | Alaçatı – Ilıca (5 Km) | Ilıca – Bursa (441Km) Bursa - İstanbul(193KM)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 736Km

Mola Yerleri: Selçuk Tabaş Dinlenme Tesisleri - Susurluk Karagül Dinlenme Tesisi  



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 19.04.2024 06:22 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.