İstanbul Turu (Sultan Ahmet) Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: GÜNÜBİLİK TUR AKTİVİTESİ
KONAKLAMA GÜN SAYISI: KONAKLAMA YOK
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: DOLMABAHÇE SARAYI -SULTAN AHMET MEYDANI- TOPKAPI SARAYI- AYASOFYA MÜZESİ- YEREBATAN SARNICI- BOĞAZ TEKNE TURU
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: TURUMUZ SABAH HAREKET EDER.

  • 05.45 KORUPARK AVM ÖNÜ 
  • 06.15 GÖRÜKLE
  • 06.30 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ
Kalkış Yerleri: 05.45 KORUPARK AVM ÖNÜ 06.15 GÖRÜKLE 06.30 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ
PROGRAM
İstanbul Kültür Turu (Sultan Ahmet)

Değerli Misafirlerimiz; sabah belirtilen saat ve duraklardan siz değerli konuklarımızı alarak, GezzyTur (gezzytur.com) araç içi ikramları eşliğinde İstanbul’a doğru hareket ediyoruz. Topçular üzerinden feribotla İstanbul’a geçiyoruz. Toprakları hem Asya’da hem de Avrupa’da bulunan iki ilimizden biri, tarihinde dört imparatorluğa başkentlik yapmış, Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal, stratejik konumuyla dünyanın en eski şehirlerinden İstanbul’a vardığımızda ilk ziyaret yerimiz Dolma Bahçe Sarayı olacaktır.

1843 ve 1856 yılları arasında yapılmış, Avrupa sanatı üsluplarından esinlenerek Osmanlı döneminde Abdülmecid Han tarafından yapılan Dolmabahçe Sarayı’nı rehberimiz eşliğinde geziyor ve bir sonraki durağımız Sultan Ahmet Meydanına doğru yola çıkıyoruz. Sonraki durağımız Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesinden sonra 1460 yıllarında yapımına başlanan ve 1478 yılında tamamlanan Saray; Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasındaki tarihi İstanbul yarımadasının ucundaki Sarayburnu’nda bulunan Doğu Roma akropolü üzerindeki 700.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Topkapı sarayı olacaktır. Burada ki gezimizin ardından diğer duraklarımızı gezmeden önce öğlen yemeğini yemek üzere meşhur Sultan Ahmet Köftecisine gidiyoruz. Yemeğimizi yedikten sonra iyice bir dinlenip çaylarımızı yudumluyor ve bir sonraki durağımıza doğru hareket ediyoruz. Yine Sultan Ahmet Meydanı içinde bulunan Ayasofya müzesi ve Yerebatan sarnıcını rehberimiz eşliğinde geziyor ve gezimizi tamamladıktan sonra Eminönü’ne hareket ediyoruz.

Eminönü iskelesinde bizi bekleyen teknemize binerek tüm yorgunluğumuzu geride bırakacak Boğaz Tekne Turuna başlıyoruz. Mis gibi boğaz havası tüm yorgunluğunuzu alacağına garanti verebiliriz. Tekne turumuzu tamamladıktan sonra artık yavaş yavaş gezimizi sonlandırıyor ve dönüş yolculuğuna geçmek üzere araçlarımıza yerleşiyoruz.

Saat 18.00 civarlarında İstanbul’dan Bursa’ya hareket ederek turumuzu tamamlıyoruz. Tahmini saat 23.00 civarı Bursa’da oluyor ve bir dahaki GezzyTur (gezzytur.com) Organizasyonlarında buluşmak üzere vedalaşıyoruz. Hoşçakalın.

Rota: Bursa- İstanbul (161Km) İstanbul Şehiriçi (89Km) İstanbul - Bursa (176Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: (476 Km)
Sabah Kahvaltısı: Sabah Araç içi Kahvaltı Paketi (Tur Ücretine Dahil)
Öğlen Yemeği: Sultan Ahmet Köftecisi veya serbest zaman (ekstra)
Akşam Yemeği: Serbest Zaman
Aktivite: Boğaz Tekne Turu (Tur Ücretine Dahil)

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 03.05.2024 00:39 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.