Şirince Efes Kuşadası Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: GÜNÜBİRLİK AKTİVİTE
KONAKLAMA GÜN SAYISI: KONAKLAMA YOK
GEZİLECEK YERLER: ŞİRİNCE - MERYEM ANA EVİ - EFES ANTİK KENTİ - KUŞADASI - 
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: GECE HAREKET EDER (Tur kalkış tarihinin önceki gecesi)

  • 22.00 KORUPARK AVM ÖNÜ 
  • 22.30 BURSA KENT MEYDANI
  • 23.00 GÖRÜKLE
Kalkış Yerleri: 22.00 KORUPARK AVM ÖNÜ 22.30 BURSA KENT MEYDANI 23.00 GÖRÜKLE
PROGRAM
Şirince Efes Kuladası

Değerli Misafirlerimiz; Gece belirtilen saat ve duraklardan sizleri alarak muhteşem turumuza başlamak üzere GEZZYTUR (gezzytur.com) araç içi ikramları eşliğinde gece yolculuğumuza başlıyoruz. Yol güzergahımızda vereceğimiz molalarla birlikte yaklaşık 7 saatlik yolculuğumuzun ardından ŞİRİNCE’YE varıyoruz.

ŞİRİNCE’DE alacağımız serpme sabah kahvaltısı (ekstra) ile turumuza başlıyoruz. Çocukluğunun bir kısmını Şirince’de geçiren Ünlü yazar Dido Sotiriyu `Benden Selam Söyle Anadolu’ya adlı eserinde bu yeryüzünde cennet diye bir yer varsa, bizim Kırkıca (Şirince) o cennetin bir parçası olsa gerek` dediği Tarihi evleri ve meyve şaraplarıyla ünlü ŞİRİNCE KÖYÜNÜ yürüyerek keşfediyor ve çarşısında alışverişlerimizi yapıp, meşhur kumda yapılan kahvesini içtikten sonra, BÜLBÜL dağı istikametine hareket ediyoruz.

Antik dünyanın en önemli merkezlerinden olan Efes Antik Kentine ve Bülbül dağından inerken yolumuzun üzerinde bulunan Magnesia olarak da adlandırılan doğu kapısına giriyoruz. İ.Ö. 4 bin yılına dek gelen tarihi boyunca uygarlık, bilim, kültür ve sanat alanlarında her zaman önemli rol oynamış Efes Antik Kenti’nde sırasıyla Odeon, Mısır tanrıçası İsis adına yapılan İsis Tapınağı, Belediye sarayı, Domitian tapınağı, Zafer Tanrıçası Nike kabartması ve Memmius Anıtı’nı görüp, Zafer kapısından geçerek, Kuretler Caddesinde yürümeye devam ediyoruz. Bu caddede Skolastika Hamamları, yamaç evleri, Trojan çeşmesi, Hadrian Tapınağı, Latrina, Aşk Evi, Celcius Kütüphanesi ve Ticaret Agorasını görüp Sütunlu mermer cadde üzerinden ilerleyerek Efes Antik Tiyatrosuna giriyoruz. Burasını da gezdikten sonra İmparator Arcadian tarafından ışıklandırılan Liman Caddesinden geçip Selçuk kapısına ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest alışveriş (yarım saat) molasından sonra aracımıza biniyor ve KUŞADASINA hareket ediyoruz.

Yaklaşık yarım saat sürecek yolculuğumuz sonrası Kuşadası’na varıyoruz. Kuşadası sahil kenarında vereceğimiz (2 saat) serbest zaman sonrası turumuzu tamamlamak üzere Bursa`ya doğru dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Akşam yemeği olarak Selçuk’un meşhur yemekleri arasında olan “Çöp Şiş” ve ayrandan oluşan menümüzü alıyoruz. (Ekstra) Yol güzergahında vereceğimiz molaların ardından misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir dahaki GEZZYTUR (gezzytur.com) organizasyonlarında buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Rota: BURSA- ŞİRİNCE (418 Km), İZMİR, ŞİRİNCE – EFES (18 Km) EFES – KUŞADASI (30 Km), KUŞADASI – BURSA (415 Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: (881 Km)
Sabah Kahvaltısı: OCAKBAŞI RESTORAN (ekstra)
Öğlen Yemeği: SELÇUK SULTAN RESTAURANT, İPEKYOLU RESTAURANT VEYA HİTİT (ekstra)

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 04.05.2024 21:55 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.