Safranbolu Amasra Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 GECE 3 GÜN (GECE YOLCULUKLARI DAHİL)
KONAKLAMA GÜN SAYISI: 1 GECE KONAKLAMA (YARIM PANSİYON)
GEZİLECEK YERLER: ABANT GÖLÜ- SAFRANBOLU- CİNCİ HANI VE HAMAMI- İZZET MEHMET PAŞA CAMİ- KÖPRÜLÜ MEHMET PAŞA CAMİ- HIDIRLIK TEPESİ- BEKTAŞİ KÖYÜ- SİPAHİ KONAĞI- HACI KAVAS VE KAYMAKÇIOĞLU EVLERİ- TOKATLI KANYONU- CAM TERAS- HÜKÜMET KONAĞI- SAAT KULESİ- AMASRA- AMASRA KALESİ- SURLAR- OYMACILAR ÇARŞISI- AMASRA LİMANI 
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: GECE HAREKET EDER (Tur kalkış tarihinin önceki gecesi)

  • 00.00KORUPARK AVM önü
  • 00.30 GÖRÜKLE
  • 01.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ
  • 01.30 GEMLİK
  • 02.00 YALOVA
  • 03.00 İZMİT (KOCAELİ)
  • 03.40 SAKARYA
Kalkış Yerleri: 00.00KORUPARK AVM önü 00.30 GÖRÜKLE 01.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ 01.30 GEMLİK 02.00 YALOVA 03.00 İZMİT (KOCAELİ) 03.40 SAKARYA
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu - Tura başlama

Belirtilen saat ve duraklardan siz değerli misafirlerimizi alarak gece yolculuğuna GezzyTur (gezzytur.com) araç içi ikramlar eşliğinde başlıyoruz.

 



2 Gün: TARİHİ KONAKLAR - ARASTALAR - SAFRANBOLU - İNCEKAYA SU KEMERİ

Değerli Misafirlerimiz; Sabah Erken saatlerde Bolu`ya varmış oluyoruz. 

Türsan dinlenme tesislerinde vereceğimiz sabah kahvaltı molasından sonra (ekstra) Bolu Abant gölüne gidiyoruz ve burada vereceğimiz serbest zaman sonrası Gerede ve Karabük güzergâhını izleyerek 2 - 2,5 saatlik bir yolculuktan sonra Safranbolu` ya ulaşıyoruz. Korkmaz A.Ş.

Rehberimizle buluşup Safranbolu turumuza başlıyoruz. Safranbolu ruhunu hissedebileceğimiz sokaklardan geçerek Kaymakamlar evi, Cinci Hanı ve Hamamı, İzzet Mehmet Paşa Camii, Köprülü Mehmet Paşa Camii` ni gezip, avlusundaki güneş saati hakkında bilgi alıyoruz. Daha sonra Hıdırlık Tepesine çıkıyor ve Safranbolu` nun panoramik görüntüsünü hep birlikte fotoğraflıyoruz. Öğle yemeği için çarşıya iniyor ve yöresel lezzetlerin olduğu bir restoranda yemeğimizi yiyoruz. (Ekstra)  Korkmaz A.Ş.
Daha sonra eski bir Bektaşi köyü olan Yörük Köyüne ulaşıp sırasıyla Sipahi konağını, Hacı Kavas ve Kaymakçıoğlu evlerini, bir dönemin çamaşırhanesi; şimdilerin sanat galerisini geziyoruz. Sonrasında Tokatlı Kanyonu ve Cam Terası görmek üzere aracımıza biniyoruz. Bu güzelliklerin ardından otelimize dönüyor akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz.

Rota: Bursa- Bolu Abant (286Km) Bolu Abant- Safranbolu (186Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: (472Km) 
Sabah Kahvaltısı: Unova Dinlenme tesislerinde alınacak (Ekstra)
Öğlen Yemeği: Safranbolu yöresel lezzetlerin olduğu bir restoranda yemeğimizi yiyoruz. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelde set menü veya açık büfe (Tur Ücretine Dahil)
Konaklama: Safranbolu Otellerinde  



3 Gün: KENT TARİHİ MÜZESİ - SAFRANBOLU - AMASRA

Otelimizde sabah kahvaltımızı aldıktan sonra, Safranbolu merkeze gidip ilk olarak şehri panoramik olarak görebileceğiz Hükümet Konağı ve Saat kulesinin bulunduğu Kale Mevkiine çıkıyoruz. Kent Tarihi müzesi, tüm fotoğraf ve tanıtımlarla Safranbolu`nun geçmişine ışık tutuyor. Bu tarihi şehri ve konakları ardımızda bırakıp Bartın üzerinden Amasra`ya doğru yol alıyoruz. 1,5- 2 saatlik otobüs yolculuğumuz sonunda Çeşmi-Cihan (Dünyanın Gözü) olarak nitelendirilen limanı ve balığıyla ünlü Karadeniz`in şirin beldesi Amasra`ya geliyoruz. Öğle yemeğimiz tabi ki muhteşem balık, tablo niteliğinde meşhur Amasra salatası. (Ekstra)  Korkmaz A.Ş.
Yemek sonrası müzeyi, Amasra Kalesini, surları, oymacılar çarşısını ve limanı geziyoruz. Alışveriş için serbest zaman verip, 14.00 - 15.00 gibi Amasra` dan istemeye, istemeye ayrılıyoruz ve Bartın, Çaycuma, Devrek (Baston alışverişi) yaptıktan sonra Bursa` ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 23.00 - 24.00 gibi Bursa` ya varıyoruz ve bir başka GezzyTur (gezzytur.com) organizasyonlarında tekrar buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz Korkmaz A.Ş.

Rota: Safranbolu- Amasra (116Km) Amasra- Bursa (466Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: (582Km)
Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık büfe veya serpme kahvaltı (Tur Ücretine Dahil)
Öğlen Yemeği: Öğle yemeğimiz tabi ki muhteşem balık, tablo niteliğinde meşhur Amasra salatası. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Unova Dinlenme tesislerinde alınacak (Ekstra)

TURUN TOPLAM MESAFESİ: 1054Km



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 28.03.2024 20:06 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.