Polonezköy Şile Ağva Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: GÜNÜBİLİK TUR AKTİVİTESİ
KONAKLAMA GÜN SAYISI: KONAKLAMA YOK
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: POLONEZKÖY - YÜRÜYÜŞ PARKURU - ZOSİA TEYZENİN ANI EVİ - AĞAÇ HEYKELLER - CAM SANATLARI - ŞİLE - ŞİLE DENİZ FENERİ – AĞLAYAN KAYA -ŞİLE KÜLTÜR PARKI SEYİR TERASI - OCAKLI KALESİ (PANAROMİK) - ŞİLE BEZİ ALIŞVERİŞİ - AĞVA - GÖKSU IRMAĞI - TEKNE TURU –
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: TURUMUZ SABAH HAREKET EDER.

  • 06.00 KORUPARK 
  • 06.30 GÖRÜKLE
  • 07.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ
  • 07.30 GEMLİK
  • 08.00 YALOVA
Kalkış Yerleri: 06.00 KORUPARK 06.30 GÖRÜKLE 07.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ 07.30 GEMLİK 08.00 YALOVA
PROGRAM
Polonezköy Şile Ağva Turu

Değerli misafirlerimiz; Sabah belirtilen saatlerde ve duraklardan sizleri alarak İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi, her bir anı size enerji verecek olan turumuza başlamak üzere yola çıkıyoruz. Yalova güzergâhı üzerinden Topçular feribotuna binerek Eskihisar ’a geçerek Beykoz Kavacık kavşağı yolunu kullanarak 1842 yılında Polonyalı siyasi direnişçi ve ayrıca o dönemin Polonya Prensi Prens Adam tarafından kurulan (ADAMPOL) şimdiki adı ile Polonezköy’e varıyoruz. Kahvaltı molamızın ardından Polonezköy ’de ilk olarak  Zosia Teyzenin anı evini ziyaret ediyoruz. Daha sonrasında Polonezköy Meydanı aynı zamanda festival alanı olan merkeze giderek ağaç heykellerin önünde resimlerimizi çekiniyoruz. Polonezköy tanıtım gezimiz bittikten sonra yürüyüş yapmak isteyen misafirlerimiz ile tamamen doğanın içinde bulunan yürüyüş parkurunda 4800m yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Yürüyüş yapmak istemeyen misafirlerimiz verilen serbest zaman içinde Polonezköy ’de vakit geçirebilirler.

Burada önemli bir hatırlatma yapmak isteriz:

Hava koşulları veya program yoğunluğu nedeni ile rehberimizin yürüyüşü iptal edebilir veya gerekli talimatları size belirterek devam etme kararı alabilir.

Polonezköy gezimizi ve yürüyüşümüzü tamamladıktan sonra Şile turumuza başlamak üzere yola çıkıyoruz. Şile’de ilk uğrayacağımız yer Şile deniz feneri. Şile deniz fenerinin kısaca tanıtımını dinledikten sonra o eşsiz koy ve mağaraların bulunduğu muhteşem manzara eşliğinde çaylarımızı yudumlamak üzere kısa bir mola veriyoruz. (Ekstra) Molamızın ardından ağlayan kaya ziyaretimizi yapıyoruz. Hemen ardından Şile Kültür Parkı Seyir Terasına gidiyor ve Şile hakkında bilgilendirme alıyoruz. Bizans İmparatoru Andronikos' un kardeşini hapsetmek için yaptırdığı Ocaklı Ada Kalesi, göreceğimiz yerler arasında. Şile merkezde, şilebezi alışverişi ve şehir gezisi serbest zaman sonrası gezimizin sıradaki durağı olan Ağva’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Bir saatlik yolculuğumuz sonrasında Ağva’ya varıyoruz.

Ağva’da ilk önce Göksu Irmağı üzerinde tekne turumuzu gerçekleştiriyoruz.(Ekstra) Çoğu ünlü dizi ve sinema filmlerinin çekildiği yerleri teknemiz üzerinden resmettikten sonra dileyen misafirlerimizle Bir İstanbul Masalı dizisinin çekildiği mekânın tam karışışında ırmak kenarında yemeğimizi yiyor ve serbest zaman veriyoruz.(Ekstra) Ağva turumuzu tamamladıktan sonra Kandıra-İzmit üzerinden Bursa’ya gitmek üzere dönüş yoluna geçiyoruz. Tahmini trafik durumuna göre 22:00 – 23:00 civarı Bursa’da oluyoruz. Siz değerli misafirlerimizle bir dahaki GEZZYTUR (gezzytur.com)  organizasyonlarında buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 20.04.2024 18:34 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.