Balkan Üçlüsü 4 Günde 3 ÜLKE Tur Programı

Balkan Üçlüsü 4 Günde 3 ÜLKE
2018 ILBAHAR - YAZ – SONBAHAR DÖNEMLERİ
3 Gece 4 Gün (4* OTELLERDE KONAKLAMA)
ZORUNLU EKSTRA ÖDEME YOK
Yunanistan - Makedonya – Bulgaristan
              
9 ŞEHİR  -  2 BAŞKENT

Kavala – Selanik – Bitola(Manastır)- Resne – Ohrid – Tetova(Kalkandelen)
Üsküp – Sofya – Plovdiv

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Bursa Kavala

Gezimizin ilk akşamı Bursa’da belirlenen noktadan Saat 21:00 da hareketle Çardak – Keşan üzerinden İpsala sinir kapısına varisimizi gerçekleştiriyoruz. Pasaport ve gümrük işlemleri tamamlanması ardından Dedeağaç , Gümülcine ve İskeçe üzerinden Kavala `ya varisimizi gerçekleştiriyoruz



2 Gün: Kavala -- Selanik - Manastır - Resne - Ohrid

Kavala ‘ya varisimiz ardından sabah kahvaltısı ve enfes Kavala kurabiyelerinin tadına bakmak için mola veriyoruz. Kahvaltı molası sonrası essiz güzelliği ile dikkat çeken Kavala sahillerinde kısa sureli bir fotoğraf molası verip Selanik`e doğru yola çekiyoruz. Selanik'e varışın ardından şehir turumuza başlıyoruz. Gezimize öncelikle Selanik ’i tepeden görebilecek olduğumuz Selanik Kalesini ziyaret ederek başlıyoruz. Selanik şehir turu esnasında Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli, Rotanda, Bedesten- Hamza Bey Cami, Ag.Sophia, Ag.Dimitrios kilisesi,  Egnatia ve Tsimski bulvarları ve Kale görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Ulu Önder Atatürk'ün evini ziyaret ediyoruz. Şehir turunun ardından sonrası Makedonya Bitolaya (Manastır) hareket ediyoruz. Varisimiz müteakip görülecek yerler arasında Şirok Sokak, Bedesten, İshak Camii, Yeni Camii, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yasayacağımız Atatürk'ün mezun olduğu Askeri İdadi'yesi yer almaktadır. Bitola ziyaretimiz ardından İlk durağımız Resne ve İttihat ve Terakki'nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan olan Resne'li Niyazi'nin Sarayını ziyaret ediyor sonrasında Ohrid ’deki otelimize transfer. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Makedon Gecesi Turumuza katılabilirler.(30 EUR)

Sabah Kahvaltısı: Kavala ’da dinlenme tesisinde ekstra olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Selanik şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır.- Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Rehber Tavsiyesi: Deniz Mahsulleri ve Mezeler.
Akşam Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Makedon Gecesi. Konaklama: Hotel Belvedere v.b – Ohrid
Para Birimleri : Yunanistan - Euro , Makedonya – Denar ( Ortalama 1 Euro : 65 Denar )
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini: 20:30



3 Gün: Ohrid - Tetova - Üsküp

Sabah kahvaltısının ardından Makedonya’nın incisi Ohrid şehir turumuza başlıyoruz. Yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turumuzda, Bizans döneminin Ohrid ’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma anfi tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi, ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Ohrid Gölü Tekne Turuna katılabilirler. (10 EUR) Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Ohrid gölünün doğduğu yer ve muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan St.Naum Turuna katılabilirler.(20EUR) Şehir turumuz ardından Üsküp`e yola çıkış. Yol üzerinde Tetova(Kalkandelen) ‘ da duruyor Alaca Camii ve İpek yolu ipek yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16.yüzyılda kurulan 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz ardından Üsküp’e varisimizi gerçekleştirip Üsküp Şehir turumuza başlıyoruz; Yahya Kemal Beyatlı'nın doğduğu şehir olan Üsküp'ü tanıtan yarım günlük panoramik bir tur yapacağız. Gezilecek yerler arasında Eski Tren Garı, Üsküp doğumlu hayırsever Rahibe Teresa'nın anıtı ve evi, Taş Köprü, Kale, Osmanlı döneminden kalma Eski Şehir, Çarşı ve Osmanlı'nın Balkanlar'daki en güzel mimari mirasları arasında yer alan Mustafa Paşa, Sultan Murad ve Gazi İsa Bey Camileri, Davud Paşa Hamamı, Kapan, Sulu ve Kurşunlu Hanlar bulunmaktadır. Geceleme otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: Ohrid şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır.- Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Rehber Tavsiyesi: Ohrid Alabalığı, Köfte ve Güveçte Kuru fasulye.
Akşam Yemeği: Üsküp şehir merkezinde serbest zamanda ekstra alınacaktır. Tüm yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Rehber Tavsiyesi : Üsküp köftesi ve Güveçte kuru fasulye.
Konaklama: Hotel Karpoş  v.b – Üsküp
Para Birimleri : Makedonya – Denar ( Ortalama Kur 1 Euro : 60 Denar )
Rota: Ohrid - Tetova (134 km) , Tetova – Üsküp (46 km) 
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 180 km
Otele Giriş Saati: 19:00



4 Gün: Üsküp - Sofya

Sabah kahvaltı sonrası Üsküp’den Sofya’ya doğru hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan eşsiz güzelliği ile bilinen Matkap Kanyonu Turuna katılabilirler. (10 EUR). Yaklaşık 5 saat sürecek olan yolculuğun ardından Sofya’ya varıyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasında Görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali , Milli kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski kraliyet sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji müzesi, Eski Sofya - Sendika şehri, Rotonda Kilisesi bulunmaktadır. Daha sonra meclis binasının yanından yürüyerek Sofya Heykeli’ne panoramik bakış ve fotoğraf molası, Şehrin simgesi olan Banya başı camisini ziyaret ediyoruz. Ardından otelimize hareket. Geceleme otelimizde.
Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Bulgar Tavernası Turumuza katılabilirler. (30 EUR)

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: , Sofya’da rehberin belirleyeceği Türk Lokantası ekstra serbest zaman.
Akşam Yemeği: Rehberin belirleyeceği yerde ekstra yöresel yemekler ve müzik eşliğinde Bulgar Gecesi .
Konaklama: Hotel Silver House v.b  - Sofya
Para Birimleri Bulgaristan – Leva ( Ortalama Kur 1 Euro : 1.95 Leva )
Rota: Üsküp- Matka (19 km) , Matka – Sofya ( 248 km )
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 267 km
Otele Giriş Saati: Gümrük geçiş süresine bağlı olarak tahmini : 20:00



5 Gün: Sofya - Plovdiv - Bursa

Sabah otelde alınacak olan kahvaltının ardından Filibe’ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Yaklaşık 2 saat sürecek yolculuğumuzun ardından şehir turumuza başlıyoruz. 4000 yılık geçmişe sahip bir kent olarak; günümüzün modern binaları ve eski çağların mimarisini birleştiren güzel bir şehirdir. Kentte en çok ilgi çeken yer şüphesiz Nebet tepe mevkiinde yerleşik “Eski Plovdiv” - adında şehrin en eski bölümü üzerinde bulunuyor. Görülecek yerler arasında şimdilerde Etnografya Müzesi olarak hizmet veren Argır Kuyumcuoğlu’nun evi, Plovdiv’e özel en mükemmel simetrik ev örneği ve orijinal ev düzenlemesiyle, bu günümüzde her türlü kültüler faaliyetlere ev sahipliği yapmakta olan Balabanov Evi ve Georgi Mavridi`nin evi, Eski Roma çağından kalma Roma Amfi Tiyatrosu, Roma Stadyumu, , Hisar Kapı, Kaleiçi Mahallesi ve Hindliyan Müzesi, Türk mimarisiyle oldukça ilgi çeken Cuma Camii, Plovdiv`in en eski kiliselerinden Aya Konstantin, Elena ve Aya Nedelya kiliseleri bulunmaktadır. Kısa süreli serbest Zaman’ın ardından Bursa ya doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Svilengrad sınır kapısındaki Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Keşan üzerinden Bursa ya ulaşıyor ve bir sonraki turumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.
Öğle Yemeği: , Plovdiv şehir merkezinde  ekstra serbest zaman.
Akşam Yemeği:Edirne – İstanbul otobanı üzerinde dinlenme tesisi.
Para Birimleri Bulgaristan – Leva ( Ortalama Kur 1 Euro : 1.95 Leva )



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.03.2024 00:20 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.