Seferihisar Mandalina Şenliği Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: GÜNÜBİRLİK TUR AKTİVİTESİ
KONAKLAMA GÜN SAYISI: KONAKLAMA YOK
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: . Şirince-  Maket köy - Sığacık Kalesi -Kaleiçi sokakları - Teos Antik kenti - Mandalina Festivali -20.Seferihisar festivali - Seferihisar
KALKIŞ SAATLERİ VE DURAKLARI: GECE HAREKET EDER (Tur kalkış tarihinin önceki gecesi)

  • 01.30 KORUPARK 
  • 02.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ
  • 02.30 GÖRÜKLE
Kalkış Yerleri: 01.30 KORUPARK 02.00 BURSA KENT MEYDANI AVM ÖNÜ 02.30 GÖRÜKLE
PROGRAM
Seferihisar Mandalina Festivali

Değerli misafirlerimiz; Sizleri belirlenen saat ve duraklardan alarak Gezzytur (gezzytur.com) araç içi ikramları eşliğinde özgün keyifli bir gün için tarihi doku ve mimarisini yıllardır muhafaza eden Şirince ’ye varıyoruz. Burada ilk olarak kahvaltı için bir serbest zaman veriyoruz. (Ekstra) Serbest zamanın ardından Rehberimiz eşliğinde gezimize başlıyoruz.  Şirince gezimiz ardından Maket köye geçiyoruz.  Millî Mücadele sonrasında Cumhuriyet dönemi, Anadolu köy yaşantısının gelenek, görenek, örf adet ve ananelerinin maketlerle anlatıldığı maket köyü geziyor burada fotoğraflarımızı alıyoruz. Sonrasında Türkiye’nin İlk ‘Sakin şehri ‘ ünvanını  alan Seferihisar’ın şirin mahallesi Sığacık’a gidiyoruz. Burada ilk olarak Sığacık kalesini görüyoruz rehberimizin anlatımları ardından Tarihi kalenin içerisinde kurulmuş olan organik pazarda köylülerin hazırlamış olduğu Ege mutfağının tadına bakıyoruz. Ege kadınlarının yapmış olduğu yöresel el sanatları tezgahlarında alışveriş yapıyoruz.  Sonrasında taş evlerle süslü olan Kaleiçi sokaklarında gezmeye başlıyoruz alacağımız efsane fotoğraflar sonrasında Şarap tanrısı Dionysos’a adanmış olan Teos Antik kentini rehberimiz eşliğinde geziyor ve Mandalina Festivali için Seferihisar’a gidiyoruz.  En iyi Mandalina yetiştiricisi ve Mandalina Kral ve Kraliçesinin seçileceği yarışmaların yapıldığı 20.Sefeihisar festivalinde eğleniyor ve meşhur mandalinaların tadına bakıyoruz. Festival sonrasında Bursa’ya dönüş yolculuğumuza geçiyor sizleri almış noktalara bırakarak bir başka Gezzy Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.04.2024 15:04 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.