BÜYÜK KARADENİZ & DOĞU ANADOLU TURU Tur Programı

Büyük Karadeniz ve Doğu Anadolu Turumuza başlamadan önce sizlere kısa bir bilgilendirme yapmak istedik. Bu turumuz 6 gece otel konaklamalı ve huzur garantilidir. En uygun fiyat ile hazırlamış olduğumuz Büyük Karadeniz ve  Doğu Anadolu turumuzda sizleri neler mi bekliyor ?   Büyük Karadeniz ve  Doğu Anadolu turunda sizleri hem tarih hem de doğa beklemektedir. Tatilinizi  Karadeniz’de geçirerek hem yeşille mavinin kucaklaşmasına şahit olacak hem de bol eğlencenin tadını çıkaracaksınız.  Karadeniz turlarında Boztepe’den Karadeniz’i kuşbakışı izleyebilecek, hamsi köyün meşhur sütlacının tadına bakıp,  fırtına deresinde rafting veya zıpline  yapacak hafif serin ve sıcak insanları sayesinde sizlerde Karadeniz’i çok seveceksiniz. Konaklamalı Büyük Karadeniz ve Doğu Anadolu turlarında uçsuz bucaksız ve yeşilin her tonunu ayaklarınızın altına seren yayla otellerinde konaklama fırsatı bulabileceksiniz. Dadaş diyarı Erzurum’dan  Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı Kars’tan  Kangal şehri Sivas’a kadar olan noktalara misafir olacak hem Ucuz Doğu  Anadolu tatilinin keyfini çıkaracak hem de doyasıya gezeceksiniz. Büyük Karadeniz ve Doğu Anadolu Turumuz sayesinde bölgeye hakim rehberlerimizden doğal ve tarihsel detayları öğrenecek yüzyıllar önce yazılan hikayeleri dinleyecek anılarınıza ve fotoğraf albümlerinize yeni fotoğraflar ekleyeceksiniz. Hem uygun fiyat hem kaliteli hizmeti bir arada bulabileceğiniz Konaklamalı  Büyük Karadeniz ve Doğu Anadolu turumuza bekliyoruz.

Kalkış Yerleri: İSTANBUL HAREKET DURAKLARI 21:00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü 21:30 Mecidiyeköy Yapı Kredi Bankası Önü 22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi BURSA HAREKET DURAKLARI 21:00 Korupark Avm Önü 21:30 Kent Meydanı Avm Önü
PROGRAM
1 Gün:
 
İSTANBUL HAREKET DURAKLARI 
 
21:00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü 
21:30 Mecidiyeköy Yapı Kredi Bankası Önü
22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi
 
BURSA HAREKET DURAKLARI 
 
21:00  Korupark Avm Önü 
21:30  Kent Meydanı Avm Önü
 
 

Yukarıda belirtilen saatlerden hareketle  tertemiz havası zümrüt yeşili yaylaları, gür ormanları ve damaklarımızı şenlendiren lezzetleri ile bizleri karşılamaya hazır bekleyen Karadeniz turumuz için araçtaki yerlerimizi aldıktan sonra  İzmit - Adapazarı istikametinden yolculuğumuza başlıyoruz. 



2 Gün: Ordu, Giresun, Trabzon

Doğu Karadeniz'in giriş kapısı mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları ile bizleri karşılıyor..İlk olarak Ordu manzarası bir tarafında uçsuz bucaksız Karadeniz sahillerinin manzarasına sahip, bir tarafında da yemyeşil tepelere hâkim ziyaret edenleri büyüleyen 485 Metre yükseklikteki Ordu Boztepe`ye çıkıp fotoğraf ve kahvaltı molası veriyoruz.Buradaki gezimizin ardından Giresun`un Dereli ilçesinde öncelikle muhteşem Kuzalan Şelalesi` nin büyüleyici görüntüsünü, su ve doğanın verdiği huzurla izleyip ardından çok yakın bir mesafede olan yine bir başka doğa harikası Mavi Göl `e devam ediyoruz. Halk arasında Sodalı Göl olarak da anılan Mavi Göl, büyüklü küçüklü 3 adet gölden oluşmaktadır. Hava şartlarının uygunluğu `` yağmurlu olmaması ``  durumunda adını da aldığı turkuaz rengiyle herkesi büyüleyen bu tabiat parkında geçireceğimiz serbest zamanın ardından anı biriktirdikten sonra Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretleri esnasında kullandığı ve sonrasında halk tarafından satın alınıp kendilerine hediye edilen mimarisiyle dikkat çeken Atatürk köşküne doğru yol alacağız. Atatürk Köşkü; Mustafa Kemal’in vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak önemini korumaktadır. Ruhumuzu dinlendiren Karadeniz’in ilk gününü Atatürk Köşkü ile sonlandırarak akşam yemeğimizi alacağımız ve konaklamamızı sağlayacağımız otelimize doğru yola çıkıyoruz.

 

 

Sabah Kahvaltısı: Belirlenen restoranda veya serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Güzergâh ve Rota Bilgileri: Bursa - Samsun (760Km) |  | Samsun -Trabzon (332Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1222Km
Mola Yerleri: Unova Dinlenme Tesisleri - TERME ULUSOY Dinlenme tesisleri - Yol Üzeri ihtiyaç molaları için OPET

 



3 Gün: Sümela Manastırı, Uzungöl, Çaylık Haremtepe Çeçeva

Otelimizde yapacağımız açık büfe kahvaltının ardından bizi ihtişamı ve güzelliğiyle büyüleyecek, tarihiyle tüylerimizi diken diken edecek Sümela Manastırına gideceğiz. Sümela Manastırında verilen serbest zamanın ardından rotamız Ayasofya Müzesi olacak. Öğlen yemeği için verilecek serbest zamanın ardından günün yorgunluğunu atmak için bin bir çeşit kuşa, ağaca ev sahipliği yapan Uzungöl’e doğru yol alacağız. Bu muhteşem doğa harikası tabiat parkı göl kenarında yürüyüş yapabilir, manzaranın tadına çıkarmak için yüksek bakacaklara çıkıp bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Uzungöl’de verilen serbest zamanın ardından Rize bezi yapım sunumlarını izlemek üzere ve hediyelik alışverişlerimizi yapmak üzere yola çıkacağız. Alışveriş sonrası son dönemlerde çok daha popüler olan ve eşsiz manzaralardan geçip tepeleri aşarak harika fotoğraf karesine sahip Haremtepe köyüne (çaylık) varacağız. Dileyen misafirlerimiz çay toplamayı deneyimleyebilir ve bol bol fotoğraf çekebilir. Verilen serbest zamanın ardından Çamlıhemşin’deki otelimize doğru yönelmiş olacağız.

 

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Ayder Yaylası veya Fırtına Vadisi Otellerinde yarım pansiyon konaklama
Güzergâh ve Rota Bilgileri: Trabzon - Uzungöl (147Km) | Uzungöl - Ayder Yaylası (200Km)



4 Gün: Ayder Yaylası, Zilkale, Polovit, Huser Yaylası

Bol oksijen gününe merhaba deyip yaylalara çıkacağız. İlk durağımız olan Kaçkar Dağları'nın büyülü doğasının içimize çekerek Palovit Şelalesi’ne doğru gidiyoruz. Molamızdan sonra deniz seviyesinden 720 m. yukarıda olan diğer kalelerin; şehirlerin en yüksek yerlerine yapılmasının aksine burada ilk defa farklı bir şekilde Osmanlı Devleti’nin fethetmesinden sonra askeri amaçlı kullanılan doğa içerisinde baş başa olan Zil Kale'ye doğru yola çıkıyoruz. Verilen serbest zaman sonrasında fırtına deresinde öğlen yemeğimizi almak için yola çıkıyoruz (ekstra), misafirlerimiz burada rafting ve zipline yapabilir (ekstra). Transfer araçlarımız geldikten sonra çeşitli çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkar Dağları’na dayamış harika doğa güzellikleri  olan Ayder Yaylası için otelimizden ayrılıyoruz.  Deniz seviyesinden 1350 m. yükseklikte yer alan Ayder Yaylası Ladin ve Kayın ormanlarıyla kaplıdır. 1987 yılında turizm bölgesi ilan edilmiştir. Yaylada verilen serbest zamanda doğa içerisinde yürüyüş yapabilir, harika manzaraları fotoğraflayabilir veya kahvelerinizi manzara eşliğinde yudumlayabilirsiniz Burada verilen serbest zamanın ardından rotamız gün batımı ve bulut denizi ile ünlü Huser Yaylası olacak (hava şartlarına bağlı olarak). Yaylanın büyüleyici güzelliğinde her saniyesinde muhteşem hissedeceğimiz bulut denizi manzarasıyla güneşe veda edip dönüş yoluna koyulacağız. 3. günün programını tamamlayıp konaklayacağımız ve akşam yemeğini alacağımız otelimize gidiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Ayder Yaylası veya Fırtına Vadisi Otellerinde yarım pansiyon konaklama
 

 



5 Gün: Batum

Sabah kahvaltısından sonra  Batum’a doğru yol alacağız. Batum Sarp Sınır kapısından geçtikten sonra Çoruh Nehri'nin Karadeniz’e dökülen yerine konumlandırılmış Batum’a girişi gerçekleştiriyoruz. Batum’da ilk olarak küçük bir sahil kasabası olan Gonio’ya gidiyoruz. Burada, Ahalsopeli ve Adlia’yı birbirine bağlayan taş Gonio Köprüsü'nün altından Çoruh Nehri'nin suları akarken, bizler kısa bir fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Avrupa Meydanı'nda göğe yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli'ni görüp, sonrasında Piazza Meydanı'na gidiyoruz. Batum’un en güzel yerlerinden biri olan meydan Avrupa şehirlerinin meydanlarını anımsatıyor. Havayı saran taze kahve kokusu ile hoş bir atmosfer sunan meydanda verdiğimiz serbest zamanın ardından öğlen yemeğimizi (ekstra) alıyoruz. Yemeğin sonrasında, Tiyatro Meydanı'nda altın renkli Poseidon Heykeli'ni görüp, fotoğraf molası veriyoruz. Tiyatro Binası'nı ve Meryem Ana Katedrali'ni ziyaret ediyor, alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Belirlenen yer ve saatte buluşarak Batum’dan ayrılıyoruz. Gümrük işlemlerini hallettikten sonra aracımıza binip muhteşem yol manzaraları eşliğinde Ardahan’a doğru yol almış olacağız. Yol güzergahı üzerinde bulunan Şavşat’ın doğasının güzelliğini gördüğünüzde otobüsü elbette durduracağız ve o muhteşem doğaya doyacaksınız. Ardahan’a vardığımızda akşam yemeği için mola vereceğiz(ekstra) ve ardından otelimize yerleşeceğiz.

 
 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

 


6 Gün: Ani Harabeleri, Kars, Sarıkamış

Otelde yapacağımız kahvaltının ardından rengarenk çiçeklerle dolmuş taşmış çayırlar arasından Çıldır Gölü’ne varmış olacağız. Çıldır Gölü’nde verilecek serbest zamanın ardından rotamız tarihi ve mimarisi ile hayran kalacağımız Ermenistan sınırında bulunan Ani Harabelerine doğru yol alacağız. Ani harabelerinde tarihe doyacaksınız. Ardından Kars şehir merkezine doğru yol alacağız ve Kars Kalesi, Kümbet Camii, Taş Köprü, Eski Rus Kilisesi, Oniki Havarileri’ninde içinde bulunduğu Kars şehir merkezini gezeceğiz. Kars şehir merkezi mimarisi sizi çok şaşırtacak. Alışveriş için verilen serbest zamanın ardından Sarıkamış Şehitliğine doğru yola çıkacağız. Şehitliği ziyaret ettikten sonra Horasan’da bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği otelde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Horasan ve Erzurum otellerinde yarım pansiyon konaklama

 



7 Gün: Erzurum

Otelde yapacağımız kahvaltının ardından Erzurum’a doğru yola çıkacağız. Erzurum Kalesi, Atatürk evi, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Erzurum Evleri, Ulu Camii, Taşhan’ın da içinde bulunduğu etkileyici turumuzun ardından meşhur Erzurum cağ kebabını tatmak için mola vereceğiz (ekstra). Erzurum maceramızı bitirdikten sonra panoramik olarak Erzincan’ı da görüp Sivas’taki son gecemizi geçireceğimiz otelimize doğru yol alacağız. Otelimize vardıktan sonra ertesi gün Sivas şehir turu için güzelce dinleniyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Sivas otellerinde yarım pansiyon konaklama 



8 Gün: Sivas, Amasya

Otelde yapacağımız kahvaltının ardından Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Ulu Camii, Atatürk Kongre Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. Ardından Amasya’ya doğru yola çıkıyoruz. Amasya’ya vardıktan sonra Yeşil Irmak kenarlarına kurulmuş Amasya Şehri son durağımız olacak ve güzelliği bizi hayran bırakacak. Verilen serbest zamanın ardından dönüş yoluna çıkıyor ve muhteşem bir turu geride bırakmanın hüznü, başka bir turda görüşeceğimizin sevinci ile heybemize unutulmayacak anılar doldurup eve dönüyoruz. Bir başka Gezzytur.com  organizasyonunda görüşmek üzere birikmiş güzel hatıralarla sizlere veda ediyoruz.

 

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde alınacaktır.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.03.2024 16:12 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.