Butik Mardin Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 Gece 2 Gün
KONAKLAMA ve KONSEPT: 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: Midyat Otelleri
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER:Dara Antik Kenti-Mor Gabriel Manastırı-Gelüşke Hanı- Sıla Konuk Evi-Gülgöze Köyü- Mardin Ulu Cami-Şahtana Konağı-Zinciriye Medresesi-Kırklar kilisesi-Kasimiye Medresesi-Hasanpaşa Hanı-Diyarbakır Ulu Cami-Cahit Sıtkı Tarancı Evi-Dört Ayaklı Minare- Ongözlü Köprü

HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: 

17.50 Sabiha Gökçen Havalimanı

Uçaklı Butik Mardin Turu 2 Gece Taş Konsept Konaklama İmkanı 

Kalkış Yerleri: 17.50 Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: Yolculuğa Başlama

Siz değerli misafirlerimiz ile saat 17.50'de Sabiha Gökçen Havaalanı'nında buluşarak rehberimiz eşliğinde check-in işlemlerimizi gerçekleştirip 19.10 Mardin uçağımıza biniyoruz. Mardin Havalimanı'nda bizi bekleyen tur otobüsümüze ulaştıktan sonra Mardin'de bulunan konaklama otelimiz Kaya Ninova'ya ulaşıyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği otelde alınacaktır.



2 Gün: Dara Antik Kenti- Beyazsu- Mor Gabriel Manastırı- Midyat Konuk Evi- Gümüşçüler Çarşısı -Gülgöze Köyü

Sabah otelde alacağımız kahvaltı ardından  Mezopotamya`nın önemli gezi noktalarından olan ve bölgenin Efesi olarak bilinen Dara antik Kenti`ne varıyoruz. Burada Roma Dönemi`ne tarihlenen görkemli su sarnıcını, son derece etkileyici olan Nekropol`ü gördükten sonra  Beyazsu`da kısa bir zaman veriyoruz ve Tur Abdin bölgesinin kalbi olan Süryani cemaatinin en önemli yerleşimlerinden olan Midyat`a hareket ediyoruz. Burada Kadim Süryani Cemaati`nin en önemli ve en büyük manastırı olan Mor Gabriel Manastırı ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Süryani kültür ve mimarisi, manastır yaşamı hakkında bilgi sahibi olabileceğimiz ziyaretimiz sonrasında fıstık ağaçları ve üzüm bağları arasından geçerek Midyat merkeze ulaşıyoruz. Burada, Gümüşçüler Çarşısı`nda konuk olacağımız bir dükkanda Midyat`ın en önemli geleneksel sanatı telkâri hakkında bilgilendiriliyor ve alışverişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından, Midyat`ın tarih kokan sokaklarında, taş konakların bulunduğu sokaklardan geçerek  Gelüşke Hanı`nı görüyor ve yürüyerek Devlet Konukevi`ne ulaşıyoruz. Sıla Konağı olarak da adlandırılan, popüler dizi ve filmlerden hatırlayacağımız, mimarisiyle görenleri büyüleyen Konukevini geziyor ardından öğle yemeği molamızı alıyoruz. Sonrasında rotamızı çevrede bulunan çok sayıda Süryani köyünün en ilginçlerinden biri olan Aynvert (Gülgöze) Köyü`ne çeviriyoruz. Burada rehberimiz eşliğinde kısa bir gezi yaptıktan sonra  Mardin'e geri dönüyoruz.  Konaklama ve akşam yemeği otelde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli:  Kaya ninova otel 

 



3 Gün: Mardin Ulu Cami-Zinciriye Medresesi- Kasımiye Medresesi- Kırklar kilisesi- Mardin Ulu cami- Diyarbakır Ulu Cami- Cahit Sıtkı Tarancı Evi- On gözlü Köprü-Hasanpaşa Hanı

Sabah otelde alınan kahvaltı ardından  çok katmanlı tarihi, geleneksel taş konakları ve çok kültürlü ortamıyla medeniyetler beşiği ve masal diyarı olarak adlandırılan Mardin`e hareket ediyoruz. Eski Mardin merkeze devam ediyor, burada bulunan Mardin Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, PTT Binası (Şahtana Konağı), Kırklar kilisesi Eski Mardin Sokakları`nın birbirinden etkileyici yapılarını rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Ardından Mardin çarşısında; kuruyemiş, badem şekeri, sabun, hediyelik bakır eşyalar gibi yöresel ürünlerin alışverişini yapabileceğimiz çarşıda serbest zaman alıyoruz. Sonrasında Kasımiye medresesine ulaşıyoruz.Kısa bir dinlenme molasının sonrasında Deyr-ul Zafaran Manastırına gidiyoruz. Süryanilerin 1000 yıldan fazla bir zaman Patrikhane merkezi olarak kullandığı Deyrul Zafaran Manastırını gezerken 4000 yıllık Güneş tapınağını (Sin tapınağını) Şifahaneyi, Kilisesini ve Vaftizhanesini dolaşıp  Burada rehberimizin anlatımları ardından Günümüzün finalinde, bölge insanının ``ova denizi`` olarak adlandırdığı Mezopotamya Ova manzarasına hakim bir cafede çay ve kahvelerimizi yudumluyor .Ve serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından 18.30 gibi  havalimanına geçiyoruz .21.30  Sabiha gökçen uçağında yerimizi alıyor ve dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Sabiha gökçen havaalanında vedalaşarak bir başka gezzytur.com organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği:  Diyarbakır`da serbest zamanda alınacaktır.(Ekstra)



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 19.04.2024 21:36 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.