Doğu Ekspresi ile Kars Turu | 4 Gece 5 Gün Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 
KONAKLAMA ve KONSEPT: 
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: Tur çıkış tarihi günü sabah hareket eder.

  •  KORUPARK ÖNÜ
  •  GÖRÜKLE
  •  BURSA KENT MEYDANI  
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Tura başlama _ Transfer

Değerli GezzyTur Misafirleri;
Siz Değerli Misafirlerimiz ile Bursa'da belirtilen duraklardan sizleri sabah 08.00'de alarak Ankara'ya doğru hareket ediyoruz. Saat: 15:30 Ankara Tren Garında buluşuyoruz. Ardında Trenimize yerleşme 16:55’de hareket ile Ankara’dan hareket ediyoruz. 1,5 günlük zevkli bir yolculuk esnasında ırmak, Kayseri, trenimiz gece yolculuğuna devam ediyoruz.



2 Gün: Erzincan -Kars

Gece yolculuğumuzda Bostankaya, Divriği, sabah saat: 06.10 İliç ilçesinde trenimiz 3 saatlik Mola veriyor ardından trenimizde buluşma sonrası hareket ile ERZİNCAN’a varıyoruz.10:55 ile 13:35 arası serbest zaman ardından trenimizde buluşuyor ve ardından Erzurum’a doğru yola devam ediyor. Akşam saatlerinde varıyoruz. Kars'ta Garında bizi bekleyen aracımızla otelimize transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Turu Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ermenistan sınırında yer alan bölgenin en önemli yerleşim alanı olan ve günümüzde terkedilmiş vaziyette bulunan Ani Harabeleri ne gidiyoruz. Kar altında daha da etkileyici olan Ani'yi dolaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz. Molanın ardından Ani harabelerinden ayrılarak Çıldır Gölü'ne ulaşmak üzere hareket ediyoruz. Yörede peynir yapımı ile ünlü Malakan Köyü olan Yalınçayır köyünü yol güzergahımızda panoramik olarak gördükten sonra Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Burada verdiğimiz öğlen yemeği molamızın ardından Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur atmakta mümkün. Çıldır gölü çevresini keşfederek geçecek günümüzde hava kararmaya başladığında ayrılarak, otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Tuzluca Mağarası - Doğubeyazıt

Otelde aldığımız kahvaltı sonrası Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitede bir yerdir. 55 dönümlük tuzla kaplı bu arazideki tünellerdeki havanın solunum yollarına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretmekte olan tuz mağarası ziyareti ardından aracımızda buluşuyoruz. İshak Paşa Sarayı doğru yolla çikiyoruz. Doğubayazıt’ın 7 km. güney doğusunda, Eski Beyazıt’a ve ovaya hakim yüksek bir tepenin üzerine kurulmuş, pek çok bölümleri olan komple bir saraydır. Birinci Dünya Savaşına kadar Bayezid Sancağı bu saraydan bilgileri aldıktan sonrasında fotograf sonrası hareket ile otele varış ve akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: Sarıkamış Turu - Erzurum

Sabah otelimizde kahvaltı sonrası, 70.000 şehit verdiğimiz Allahüekber Dağları’nı görerek, Sarıkamış Şehitler Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Ardından, Kraliçe Katerina için yapılmış, Av Köşkü’nü ve Teneke Mahallesi’ni görüyoruz. Ardından 3278 m. yüksekliğindeki Palandöken Dağı’nın eteklerine kurulmuş, 1890 m.lik rakımı ile Türkiye’nin en yüksek şehri olan, Erzurum’a varıyoruz. Otobüsle, panoramik şehir turu yapıyoruz. Kale, Saat Kulesi, Erzurum Evleri ve Üç Kümbetler’i görüyoruz. Sonrasında Anadolu’nun en büyük medresesi olan, Çifte Minareli Medrese, Alaaddin Keykubat’ın kızına ait olan Hatuniye Kümbeti ve Ulu Cami’yi panoramik olarak görüyoruz. Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan, 1310 yılında İlhanlı hükümdarı Sultan Olcayto tarafından yaptırılan, Yakutiye Medresesi’ni ve Atatürk Evi’ni ziyaret ediyoruz. 1748 yılında Erzurum valisi Yazıcızade Hacı İbrahim Ethem Paşa tarafından inşa ettirilen, İbrahim Paşa Cami’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Erzurum’un ünlü Oltu Taşı Rüstem Paşa Çarşısı yada bilinen adıyla Taş Han’da alışveriş molası ardından 1877-8 Osmanlı Rus savaşında Erzurum’u savunmak için yapılan 22 adet tabyadan Aziziye Tabyaları’nı ve Erzurum savunmasının en büyük kahramanlarından Nene Hatun’un mezarının ziyaret ettikten Sonrasında Havaalanına varış. Havayollarının sefer sayılı uçağı ile İstanbul’a hareket. Saat 00:00 de İstanbul’a varış.  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Bursa arası transferi sağladıktan sonra siz değerli misafirlerimizden istemeyerek de sizlerle vedalaşıyor bir daha ki organizasyonlarda görüşmek üzere Hoşçakalın..



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

Doğu Ekspresi Güzergahı

Doğu Ekspresi Türkiye’deki en uzun demir yolu hatlarından biri. Ankara-Kars arasındaki seyahatini 24 saatte tamamlayan ekspres, hatanın 7 günü, iki şehirden karşılıklı seferlerle hareket ediyor. Ankara Tren Garı – Elmadağ – Kırıkkale – Kayseri Tren Garı – Şarkışla – Sivas Tren Garı – Yenikangal – Divriği – Kemah – Erzincan Tren Garı – Karasu – Ilıca – Palandöken – Erzurum Tren Garı – Hasankale – Horasan – Sarıkamış – Kars Tren Garı güzergahını izliyor.

Doğu Ekspresi Yemek

Doğu Ekspresi’nde bir vagonda hafif aperatif yiyecek (tost, sandvic, poğaça..) ve alkolsüz içecek servisi yapılıyor. Trene dışardan yiyecek ve içecek getirebiliyorsunuz.

Yanınıza yiyecek, içecek almanızı öneririz. Ayrıca kağıt havlu / ıslak mendil bulundurmanızı da öneririz.

Doğu Ekspresi Yatak ve Tuvalet

Doğu Ekspresi’nde size verilen temiz nevresimleri, ranza haline gelen yataklara seriyorsunuz. Yataklı ile Örtülü Kuşetli vagonun büyüklükleri aynı olsa da Yataklı Vagon 2 kişilik. Ayrıca 4 kişilik kuşetli vagonlar var. Yataklı vagonda ve örtülü kuşetlerde bir adet priz bulunuyor (üçlü priz bulundurmakta fayda var). Yataklı vagon kapısı içerden kitlenebilirler, örtülü kuşet kitlenemiyor. Doğu Ekspresi’nde vagon başlarında ortak kullanımlı tuvalet mevcut ve sürekli temizleniyor. Yataklı ile örtülü kuşetlinin büyüklükleri aynı ama yataklı kompartıman 2 kişinin konforu için tasarlanmış. Aynı büyüklükteki alanda karşılıklı ikişer koltuk yerine tek tarafta iki koltuk, masa, sıcak suyu olan bir lavabo ve küçük bir buzdolabı var. Bu sebeple tabi ki daha ferah ve konforlu.

​Hatırlatmalar

* Trende restoran vagonu var ama aperatif ve sınırlı servis olduğundan yolluk (meyve, içecek, atıştırmalık) almakta fayda var.

* Yataklı vagonlarda priz var ama yetersiz kalma ihtimaline karşı yanınıza üçlü priz alabilirsiniz.

* Yolculuk boyunca internet kesik kesik çekiyor. Telefon çekmeyen yerler de var.

* Tren bazen köy yakınlarından geçiyor ve köylü çocuklar treni takip ediyor. Onları sevindirmek için çikolata, bisküvi alabilirsiniz.

* Arzu ederseniz doğu ekspresi ile Erzurum'a yaklaşırken sipariş vererek trende cağ kebabı keyfi yapabilirsiniz. Kebapçılar gara getiriyorlar siparişlerinizi.


İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 18.04.2024 15:05 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.