Karadeniz Turu Bölge Karşılamalı 3 Gece Tur Programı

3 gece konaklamalı Bölge Karşılamalı Karadeniz yaylaları turumuz sizler için en uygun fiyat ve kaliteli hizmet politikası ile hazırlanmıştır. Bölge Karşılamalı Karadeniz yayla turumuzda butik yayla otellerinde Karadeniz ruhunu sonuna kadar yaşayacaksınız. Hem Karadeniz’in tarihi dokusunu görecek hem de muhteşem doğasında huzur dolu bir yolculuğa çıkacaksınız. Konakladığınız otellerde Karadeniz insanını tanıyacak, misafirperverliklerine yakından şahit olacaksınız. Bölge Karadeniz turumuzda Batum’a misafir olacak Ali ve Nino’nun hikayesine tanıklık edeceksiniz. Fırtına deresinde rafting ve zıpline heyecanını yaşayacak kendiniz için unutulmaz anılar biriktireceksiniz. Karadeniz’in meşhur yöresel lezzetlerinin tadına bakma fırsatı bulacaksınız. Konaklamalı yayla turunda birbirinden muhteşem manzaraya sahip otellerde kalacak ve huzur dolu sabahlara uyanacaksınız.  Doğa turlarının vazgeçilmez noktası Karadeniz Yaylaları sizleri beklemekte.  Sizde bu huzur dolu deneyimi yaşamak isterseniz, gezzytur.com’un hazırlamış olduğu 3 gece konaklamalı Bölge Karşılamalı Karadeniz Yaylaları turu   doğa aşığı gezginlerini bekliyor. 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Buluşma ve Tura Başlangıcı

Buluşma saati: 11.00 Trabzon Otogarı - 11:30 Trabzon Havaalanı

– TRABZON’DA BULUŞMA-

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saatte Trabzon’da buluşarak Karadeniz Yaylaları turumuza başlıyoruz. Öğle yemeği için meşhur Akçaabat köftesini Trabzon manzarası eşliğinde tadabileceğimiz restoranımıza gidiyoruz. Öğle yemeği sonrasında rehberimiz eşliğinde ilk olarak Komnenos ailesi tarafından yaptırılan Ayasofya kilisesini ziyaret ediyoruz. Rehberimizden Ayasofya’nın serüvenini hangi yıllar hangi yıllarda ise camii olarak kullanıldığını öğreniyoruz. Günümüzde yarı cami yarı müze olarak kullanılan tarihi yerde fotoğraf için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında ilk ziyaretini gerçekleştirdiği, tarihi kaynaklarda 19 yy’da Kostantin Kabayanidis tarafından yazlık ev olarak yaptırılan ve Atatürk’ün ölümünden sonra Atatürk köşkü olarak hizmet vermeye başlayan müzeyi ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sonrasında Trabzon’la özdeşlemiş hasır (telkâri) sanatının yapıldığı bir atölyelerden birine misafir oluyoruz. Burada telkâri ve kazaziyenin geçmişten günümüze olan serüvenini öğreniyoruz. İsteyen misafirlerimiz burada alışverişlerini yaptıktan sonra aracımıza binerek Altındere vadisine hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş Sümela manastırına gidiyoruz. İsteyen misafirlerimiz aşağından manastırın fotoğraflarını çekebilir dileyen misafirlerimiz ise terasa kadar çıkıp buradan fotoğraflayabilir.  Kısa bir çay molasının ardından Maçka’da bulunan otelimize gidiyoruz.  Bölge Karadeniz Yaylaları turumuzun ilk günkü gezisini tamamlıyor akşam yemeğimizi otelde alıyoruz.

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Konaklama Oteli: Sümela Holiday Otel
Güzergâh ve Rota Bilgileri: Atatürk köşkü-Ayasofya( 5km ) Trabzon-Maçka – 22 km
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 40 km



2 Gün: Uzun Göl - Garester Yaylası -Rize - Rize Bezi Atölyesi- - Ayder Yaylası - Gelin tülü Şelalesi

Coşandere’den gelen su sesleri eşliğinde muhteşem doğa manzarasına gözlerimizi açıyoruz. Bu güzel manzara eşliğinde sabah kahvaltımızı alıyor ve Karadeniz yaylaları turumuzun 2. Gününe başlıyoruz. İlk olarak Of – Çaykara üzerinden Soğanlı dağları eteğinde bulunan Uzungöl’e ulaşıyoruz. Burada Karester dağının hemen arka yamacına kurulan Karester yaylasına doğru yola çıkıyoruz. Bu yayla Uzungöl’ün manzarasını tepeden görmek isteyenlerin bir numaralı adresi. Burada doğal yayla sütü ve balının tadına bakabilir adeta bulutların üzerinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Unutulmaz hatıra fotoğrafları çekebilir ineklerle pozlar verebilirsiniz. Dönüş yolunda Lustra yaylasında kısa bir mola verdikten sonra tekrar Uzungöl’e ulaşıyoruz. Uzungöl’de öğle yemeği için verilen serbest zamanın ardından Ayder yaylasına doğru yola çıkıyoruz.  Yol üzerinde meşhur rize bezi dokuma atölyelerinden birine misafir oluyor hem bilgi alıyor hem de alışveriş yapıyoruz. Bu kısa molanın ardından Kaçkar dağları eteğinde bulunan Ayder yaylasına ulaşıyoruz. Gelintülü şelalesini gördükten sonra rehberimizin bize vereceği serbest zamanı takiben otelimize geçiyoruz.  Akşam yemeği ardından bize özel  getirilen kemençe ekibi eşliğinde horon oynamayı öğreniyoruz.  Keyifli ve unutulmaz Karadeniz gecesi ardından odalarımıza geçiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Konaklama Oteli: Huzur konak veya Vaveyla dağ evlerinde yarım pansiyon konaklama



3 Gün: Batum- Türk Mahallesi - Piazza meydanı -Medea Heykeli -Ali ve Nino heykelleri -Çinçiva - Zilkale- Palovit Şelalesi -

Kaçkar dağlarının tertemiz havasını içimize çekerek günümüze başlıyoruz. Manzara eşliğinde yöresel lezzetlerin olduğu kahvaltımızı yapıyor ve Sarp sınır kapısına doğru yola çıkıyoruz. Batum sınır kapısında gerekli işlemleri yaptıktan sonra Batum’a varıyoruz. Burada ilk olarak Çarlık Rusya’sından kalan evleri görerek Türk mahallesin de sırasıyla tek Türk camisini görüyor ve Piazza meydanına geçiyoruz. Fotoğraflarımızı aldıktan sonra Kilise gezimizi yapıyor ve Avrupa meydanında bulunan Medea heykelini görüyor sonrasında rehberimizden hikayesini dinliyoruz ve meydanda serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanda dileyenler armut suyu ve haçapurinin tadına bakabilir. Serbest zaman sonrasında bir aşk hikayesi olan Ali ve Nino’nun hikayesini dinliyor ve aşkın tasvirini heykelleri izleyerek görüyoruz. Kısa ve eğlenceli Batum turumuz ardından sınır kapısına doğru yola çıkıyoruz ve tekrardan Türk tarafına geçiyoruz. Bizi bekleyen aracımızla fırtına deresine geri dönüyoruz ve öğle yemeğinde meşhur kırmızı benekli alabalık veya yöresel lezzetlerin tadına bakıyoruz. Dileyen misafirlerimiz rafting veya ‘kazlar uçlarda Lazlar uçamaz mı ‘diyerek yapılan zıpline etkinliğine katılıyoruz. Sonrasında Karadeniz ormanları içinde saklı bir cennet olan Çinçiva köyü ve sevdaluk dizisinin çekildiği yerde fotoğraflarımızı alıyor ve sevdaluk pansiyonunu görüyoruz. Ve tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Kale-i zir olarak bilinen yemyeşil ağaçların arasından sıyrılarak kendini belli eden Zilkale’yi ziyaret ediyoruz. Zilkale’de çay ve kahve molamızı takiben yine patika yollardan gür bir orman içerisinde bizi bekleyen Palovit şelalesine ulaşıyoruz. Burada merdivenlerden aşağı inerek suyun, serin ve temiz havanın keyfini çıkarıyoruz. Ve konaklama için Pokut Yaylası veya Amlakit’te bulunan otelimize yerleşiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde set menü olarak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Huzur konak veya Vaveyla dağ evlerinde veya Amlakitte Yayla evinde yarım pansiyon konaklama



4 Gün: Çay fabrikası - Sürmene Bıçağı atölyesi -Sera Gölü - Dönüş

Temiz hava ve doğa dolu bir sabaha daha uyanıyoruz. Temiz hava eşliğinde kahvaltımızı yaptıktan sonra otelimizden ayrılıyoruz.  Yol üzerinde Çay fabrikasında çayın tadına bakıyor çay tarlasında fotoğraflarımızı alıyor ve alışverişlerimizi yapıyoruz. Sonrasında Sürmene’nin meşhuru sürmene bıçağı atölyesine gidiyoruz geçmişten günümüze Sürmene bıçağının serüvenini dinledikten sonra Trabzon’a doğru devam ediyoruz. Trabzon ve Akçaabat arasında kalan yarım asırdan fazla bir zaman önce gerçekleşen heyelan sonucu oluşan Sera gölünü ziyaret ediyor öğle yemeğimizi burada yiyoruz. Doğanın keyfini biraz daha çıkardıktan sonra Trabzon’da buluşma noktamıza gidiyor ve Bölge Karşılamalı Karadeniz Yaylaları turumuz için dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Bir başka Gezzytur organizasyonunda buluşmak üzere sizleri almış olduğumuz noktalara bırakıyor tekrardan buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 28.03.2024 14:55 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.