Konya Şeb-i Arus Gösterileri Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 Gece 3 Gün (GECE YOLCULUKLARI DAHİL TOPLAM)
KONAKLAMA ve KONSEPT: 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: Konya Otelleri
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: Alâeddin Camii, Karatay Medresesi Çini Eserler Müzesini, Mevlevi Törenleri, İnce Minare Medresesi, Şems-i Tebriz Türbesi, - Meram Bağları-Tuzcu Baba Türbesi-Sille-Akşehir-Nasreddin Hoca Türbesi
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder.)

  • 21.00 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ
  • 21.30 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ
  • 22.30 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 
  • 22.45 KARTAL KÖPRÜSÜ OTOBÜS DURAKLARI
  • 23.00 ÇAYIROVA MC DONALDS ÖNÜ
Kalkış Yerleri: 21.00 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ 21.30 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ 22.30 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ 22.45 KARTAL KÖPRÜSÜ OTOBÜS DURAKLARI 23.00 ÇAYIROVA MC DONALDS ÖNÜ
PROGRAM
1 Gün: Gece Yolculuğu - Tura başlama

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GEZZYTUR (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak KONYA ŞEB-İ ARUS turumuza başlamak üzere yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda vereceğimiz molalarımızın ardından sabah saatlerinde Konya’ya varıyoruz.



2 Gün: Alâeddin Camii-Karatay Medresesi-İnce minare Medresesi-Yeşil Kubbe-Mevlâna-Şems-i Tebriz Türbesi-Sema Töreni

Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası Konya merkeze ulaşıyoruz. İlk olarak 1.Alaeddin Keykubat`ın tamamladığı Alaeddin tepesi üzerindeki Alâeddin Camii çevresinde otobüsle yapılan tur sonrası Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan, Mevlâna Celaleddin Rumi ile Hocası Şems-i Tebrizi `nin ders verdikleri Karatay Medresesi Çini Eserler Müzesini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında Büyük İslam Düşünürü ve Mutasavvıfı Hz. Mevlâna`nın Vuslat Yıldönümü anma törenleri dahilindeki Mevlevi Törenlerini izlemek üzere salona gidiyoruz. Semazenlerin ve izleyenlerin kendinden geçtiği Sema Töreninin ardından Selçuklu Sultanlarından İzzettin Keykavus 2. devrinde Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından hadis ilmi okutturulmak üzere yaptırılan İnce minare Medresesi (Taş ve Ahşap Eserler Müzesini) ziyaret ediyoruz. Gezimizin devamında Mevlana Müzesinin hemen arkasında Üçler Türbesi ve 16 Dilimli Yeşil Kubbe (Kubbe-i Hadra), Selimiye Camii, Mevlana Hazretleri ve babası Sultan-ül Ulema Bahaddin Veled`in bulunduğu Mevlana Türbesi, Mevlevi Giysileri, Müzik Aletleri, Sofra Düzeni, Mevlevi Dergahı; Mevlana`yı Mevlana yapan içindeki ışığı ateşleyen Şems-i Tebriz Türbesini ziyaret ettikten sonra bölgeye has imal edilmiş özel Mevlana Koleksiyonlarını görmek üzere aynı zamanda alışveriş yapma imkanı bulabileceğimiz koleksiyon mağazasına hareket ediyoruz .Buradaki verilen serbest zaman sonrası otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği sonrası hareketle otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Belirlenen restoranda veya serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dahil)

Konaklama Oteli: Konya ve ilçelerinde müsaitlik durumuna göre 4*-5* oltellerde
Güzergah ve Rota Bilgileri: Bursa- Konya (482Km), Şehir içi turları (40Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 522Km
Mola Yerleri: Genç Ömür Dinlenme Tesisleri -Sivrihisar Başkent Dinlenme Tesisleri



3 Gün: Alâeddin Camii-Karatay Medresesi-İnce minare Medresesi-Yeşil Kubbe-Mevlâna-Şems-i Tebriz Türbesi-Sema Töreni

Sabah kahvaltı sonrası otelimizden hareket ile Konya`nın en güzel yerlerinden Meram Bağları`na doğru yola çıkıyoruz. Mevlâna Hazretleri`nin devamlı ziyaret ettiği zamanın bilgini ve psikoloğu Tavus Baba (Tuzcu Baba) esas ismi Muhammed El-bini Türbesini geziyoruz. Sonrasında Konya`nın 8 km kuzey batısında yer alan, Selçuklu ve Osmanlı döneminde İpek ve Baharat yolları üzerinde olması nedeniyle önemli bir belde olan Sille`ye hareket ediyoruz. Konya`da yaşayan Mevlevi Dervişlerince defalarca ziyaret edilmiş bu beldeyi panoramik olarak gezdikten sonra türbesi dünyadaki herkesin ilgisini çekmiş olan ve hikayeleri dilden dile dolaşan Nasreddin Hoca`nın türbesinin bulunduğu Akşehir`e hareket ediyoruz. Büyük Din Adamı, değerli zat, fazilet sahibi, filozof kişiliği ile ünlenmiş Nasreddin Hoca`nın Türbesini ziyaret edip dualarımızı tamamladıktan sonra Afyon, Kütahya, Bilecik, Adapazarı üzerinden yol alarak akşam saatlerinde İstanbul`a varıyoruz. Almış olduğumuz kalkış noktalarında siz değerli misafirlerimize başka bir GEZZYTUR (Gezzytur.com) organizasyonunda buluşmak üzere veda ediyoruz. Hoşçakalın.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dahil)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzerinde serbest olacak alınacaktır. (Ekstra)

Konaklama Oteli: DİKKAT BU GECE KONAKLAMA YOKTUR.
Güzergâh ve Rota Bilgileri:
Konya- Akşehir- Afyon- Bozüyük- İstanbul/ 749 KM
Mola Yerleri: Sivrihisar Başkent Dinlenme Tesisleri- Genç Ömür Dinlenme Tesisleri



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 29.03.2024 03:32 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.