Bursa Hareketli Alaçatı Ot Festivali Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: 2 Gece 3 Gün (GECE YOLCULUKLARI DAHİL TOPLAM)
KONAKLAMA ve KONSEPT: 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
KONAKLAMA YERLERİ: İzmir Otelleri
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: ÇEŞME – ALAÇATI – ILICA – ALAÇATI OT FESTİVALİ – ÇEŞME KALESİ – KLASİK MÜZİK KONSERİ – ŞİRİNCE – EFES ANTİK KENTİ – KUŞADASI - İZMİR

HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: (Turumuz gece hareket eder.)

  • 01.00 KORUPARK ÖNÜ
  • 01.30 BURSA KENT MEYDANI
  • 02.00 GÖRÜKLE 
Kalkış Yerleri: 01.00 KORUPARK ÖNÜ 01.30 BURSA KENT MEYDANI 02.00 GÖRÜKLE
PROGRAM
1 Gün: GECE YOLCULUĞU - TURA BAŞLAMA

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GEZZYTUR Gezzytur.com araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Alaçatı Ot Festivali turumuza başlamak üzere yolculuğumuza başlıyoruz. Balıkesir – Manisa üzerinden sabahın erken saatlerinde Çeşme’ye varıyoruz. 



2 Gün: ÇEŞME ALAÇATI - ILICA

Sabah erken saatlerde tarihteki 12 Ion kolonisinden biri olan ve antik dönemdeki ismi Erythrai olan Türk turizminin gözbebeği Çeşme’ye ulaşıyoruz. Burada biraz olsun yol yorgunluğunu atıp dinlenmek üzere verdiğimiz kısa bir serbest zaman ardından rehberimiz ile belirtilen noktada buluşarak, Çeşme gezisine başlıyoruz.

İlk durağımız 508 yılında ll. Beyazıt’ın yaptırmış olduğu muhteşem deniz manzaralı Çeşme kalesi olacak. Çarşısında verilen serbest zamanı takiben, Öğle saatlerinde kortej geçişi ile başlayacak olan Ot Festivaline katılmak için, antik dönemde ismi Agrillia günümüzdeki ismi ise Alaçatı’ya ulaşıyoruz.

Kendine özgü taş mimarisi, asma bahçeleri, Yel değirmenleri ve rüzgârı ile ünlü bu güzel kasabada vereceğimiz serbest zamanda dileyenler taş evlerin avlusunda öğle yemeklerini alabilirler. Daha sonrasında Alaçatı Ot Festivali kortej geçişini seyretmek üzere Kortej alanında yerimizi alıyoruz. Birbirinden farklı yöresel kıyafetler giymiş yöre insanın doğadan topladıkları çeşit çeşit otları sergiledikleri kortej geçişi sonrası Pazaryeri Meydanında Klasik müzik konserini izleme fırsatımız olacak. Konser ardından aynı yerde Ot Festivali resepsiyonu verilecek. Akşam üzerine kadar Alaçatı’nın taşla kaplanmış daracık sokaklarında dolaşıp, bol bol fotoğraf çekip, yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize yerleşmek üzere araçlarımıza biniyoruz.  

Sabah Kahvaltısı: Belirlenen restoranda veya serbest olacak alınıyor. (Ekstra)
Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dahil)
Konaklama Oteli: İzan Otel – Vesta Liman Otel Vb. Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama

Güzergah ve Rota Bilgileri: Bursa- Çeşme (439Km) – Çeşme – Alaçatı (7Km) – Alaçatı – Alsancak (98Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 544Km
Mola Yerleri: Susurluk Karagül Dinlenme Tesisi – İzmir Çilekli Orman Restoran



3 Gün: ŞİRİNCE - EFES - KUŞADASI - İZMİR

Değerli Gezzytur misafirleri; Sabah otelde alacağımız kahvaltı ardından, zeytin ağaçlarıyla çevrili yemyeşil tepelerin arasına kurulmuş, özgün tarihi mimarisini koruyan, mübadele ile birlikte gelen Türklere kapılarını açan, şarap üretimi ve zeytincilikle geçinen, eski bir Rum yerleşimi olan Şirince Köyü’ne gidiyoruz. Burada alacağımız kahvaltı ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin eşliğinde ya da serbest olarak bu adı gibi şirin köyün mistik sokaklarında Ege rüzgarını yakalayabilirler. Köydeki tarihi kilise ve bodrumundaki yüzlerce yıllık şaraphanenin ardından vereceğimiz serbest zamanda mükemmel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Bu gezzymizin ardından ilk kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına dayanan Efes Antik Kenti’ ni ziyaret ediyoruz. Helenistik ve Roma çağlarında en görkemli dönemlerini yaşayan, Asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olan Efes’ te Odeon, Kuretler Caddesi, Latrin, Hamam, Celsus Kütüphanesi, Aşk Evi, Agora ve Tiyatro’ yu görüyoruz. Sıradaki durağımız Ege’de tatil denilince ilk akla gelen bölgesi Kuşadası. Atatürk’ün Kuşadası’na hâkim bir noktadan baktığı tepe olan Gazibeğendi tepesi üzerinden Kuşadası’na giriş yapıyoruz. Güvercin adası ve marinasının bulunduğu merkezde serbest zaman vererek rehberimizin belirlediği saatte buluşuyor ve Bursa'ya doğru yola çıkıyoruz. Gezimizin sonunda yapacağımız yolculuk ardından siz değerli misafirlerimizi aldığımız duraklara geri bırakarak bir daha ki GezzyTur organizasyonlarında buluşmak üzere istemeyerek de olsa vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dahil)
Öğle Yemeği: Selçuk Bölgesinde Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)
Akşam Yemeği: Yol üzerinde dinlenme tesislerinde alınacaktır. (Ekstra)
Konaklama Oteli: DİKKAT BU GECE KONAKLAMA YOKTUR.

Güzergah ve Rota Bilgileri: Şirince – Efes (11Km) | Efes – Kuşadası (19Km ) | Kuşadası – Bursa (410Km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 440Km
Mola Yerleri: Selçuk Tabaş Dinlenme Tesisleri – Susurluk Karagül Dinlenme Tesisleri

TOPLAM TUR MESAFESİ: 984Km



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 28.03.2024 12:46 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.