Pamukkale Hierapolis Travertenler Buldan Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: KARAHAYIT - HİERAPOLİS - PAMUKKALE TRAVERTENLER

Siz saygıdeğer misafirlerimizi belirtilen saat ve duraklardan alarak GEZZYTUR (Gezzytur.com) araç içi ikramlarımız eşliğinde hatıralarınızda iz bırakacak Pamukkale Hierapolis Travertenler Buldan turumuza başlamak üzere gece yolculuğumuza başlıyoruz. Balıkesir – Akhisar üzerinden sabahın erken saatlerinde Karahayıt ’a varıyoruz. Sabah Afyon’da alınan serbest kahvaltı sonrası ardından otobüsle Romalılar döneminden beri bir termal ve sağlık kenti olan; Hierapolis antik kentine varıyoruz. Burada sırasıyla Anıtsal Mezarlar, Tümülüsler, Lahitler, Necropol, Sütunlu Cadde, Zafer Kapısı, Roma Hamamları, Apollon Tapınağı, Antik Tiyatro ve Antik Havuz gezilerinin ardından Çökelez Dağının eteklerinden çıkan sıcak kalsiyumlu kaynakların bıraktığı çökeltilerden; on milyon yılda oluşan ve ismini renginden alan travertenleri geziyor ve serbest zaman ardından otele dönüş Akşam yemeği ve konaklama.



2 Gün: LEODİKYA ANTİK KENTİ - AFRODİSİAS ANTİK KENTİ -

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle; MÖ 260’lı yıllarda II. Antiokhos tarafından kurulan ve karısı Laodike'nin adı verilen Leodikya antik kentine varıyoruz. Anadolu’nu yedi kutsal kilisesinden birine sahip olan bu antik şehirde; yirmibin kişilik Büyük Tiyatro, On beş bin kişi kapasiteli Küçük Tiyatro, Uzunluğu 350 m., genişliği 60 m. olan ve 24 oturma sırası olan; Stadyum, MS 2. yüzyılda Proconsul Gargilius Antioius tarafından inşa ettirilerek imparator Hadrianus ve eşi Sabina'ya ithaf edilen; Gimnazyum,  Roma İmparatoru Caracalla'nın MS 215 yılında Laodikeia'yı ziyareti anısına yapılan, Bizans döneminde Vaftizhaneye dönüştürülen; Anıtsal Çeşme, MS 2 yy. yapılan Meclis Binası, Zeus Tapınağı ve Büyük Kilise’yi görüyoruz. Sonrasında Denizli ve Şahin Tepesi üzerinden Ege bölgemizin en yüksek dağı olan 2528 mt.lik Honaz Dağı’nın doyumsuz panoraması eşliğinde Şahin tepesi ve Tavas üzerinden Karacasu’daki; tarihi günümüzden 5000 yıl öncesine dayanan ve Baba Dağlarından çıkarılan beyaz mermerlerle yapılan heykelleri ile ünlü; Afrodisias antik kentine varıyoruz. Burada Heykel Müzesi, Sebastion, Avgustus Tapınağı, Odeon, Stadyum, Afrodit Tapınağı, Agora, Gymnsium, Piskoposluk Sarayı, Acropol ve Tetrapilon gezilerinin ardından, Tavas’da dünyaca ünlü Anadolu halılarının dokunması ile ilgili bilgi alıp alışveriş için serbest zaman verdikten sonra otele dönüş; Akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: DENİZLİ - SERBEST ZAMAN -ALIŞVERİŞ VE DÖNÜŞ

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle; Romalılar döneminde, tüm roma ordusunun giysi ihtiyacını karşılayan, Osmanlı ve Beylikler döneminde de aynı işlevini sürdüren Denizli’de; 580 km. uzunluğunda ki, Büyük menderes Ovası’nın bereketli topraklarında yetişen pamukdan üretilen dokumaların satıldığı mağazalardan birinde alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında yeraltında apayrı bir Pamukkale barındıran Kaklık Mağarası’ndaki sarkıt, dikit ve yeraltı su kaynağının gezilmesinin ardından Agıgöl, Dazkırı ve Dinar üzerinden, Afyon’a varıyoruz. Burada serbest öğle yemeği ve Kütahya’da çini alışverişi molasının ardından Bozoyük, Bilecik, üzerinden akşam ilerleyen saatlerde Bursa’ya ve İstanbul’a varış ve bir sonraki Gezzy Tur yolculuğumuzda buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 20.04.2024 08:49 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.