Günübirlik Konya Vuslat Turu Tur Programı

TURUN TOPLAM SÜRESİ: Günübirlik Gezi
KONAKLAMA ve KONSEPT: Konaklama yok
GEZİLECEK YERLER VE AKTİVİTELER: KONYA - ALEADDİN TEPESİ VE CAMİ - KARATAY MEDRESESİ - ÜÇLER TÜRBESİ - SELİMİYE CAMİİ - ŞEMS-İ TEBRİZ TÜRBESİ - VUSLAT ANMA TÖRENLERİ - SEMA TÖRENLERİ
HAREKET SAATLERİ VE DURAKLARI: Tur çıkış tarihi günü sabah hareket eder.

  • 01.00 KORUPARK ÖNÜ
  • 01.30 GÖRÜKLE
  • 02.00 BURSA KENT MEYDANI  
Kalkış Yerleri: 01.00 KORUPARK ÖNÜ 01.30 GÖRÜKLE 02.00 BURSA KENT MEYDANI
PROGRAM

 Belirtilen noktalardan Hareket ile Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin çağrısına kulak verip, keyifli bir gece yolculuğuyla birlikte Konya’ya gezimize başlıyoruz. Sabah araç içinde dağıtılan kahvaltı ikramının ardından Konya’ya ulaşıyoruz. Selçuklu'ya başkentlik yapmış ve her tarafı ayrı eserlerle donatılmış Konya'yı panoramik olarak görüyoruz. İlk durağımız rehberimizin araçta keyifli ve bilgilendirici anlatımlarıyla birlikte 1.Alaeddin Keykubat'ın tamamladığı Alaeddin Tepesi üzerindeki Alaaddin Camii çevresini panoramik olarak ziyaret ediyoruz. Aracımız ile yapılan tur sonrası Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan, Mevlana Celaleddin Rumi ile Hocası Şems-i Tebrizi'nin ders verdikleri Karatay Medresesi Çini Eserler Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında Selçuklu Sultanlarından Mevlana Müzesi'nin hemen arkasında Üçler Türbesi ve 16 Dilimli Yeşil Kubbe (Kubbe-i Hadra),Selimiye Camii, Mevlana Hazretleri ve babası Sultan-ül Ulema Bahaddin Veled'in bulunduğu Mevlana Türbesi, Mevlevi Giysileri, Müzik Aletleri, Sofra Düzeni, Mevlevi Dergahı; Mevlana'yı Mevlana yapan içindeki ışığı ateşleyen Şems-i Tebriz Türbesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizin ardından öğle yemeği (Ekstra). Yemek sonrası büyük islam düşünürü ve Mutasavvıfı Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıldönümü anma törenleri dahilindeki Mevlevi Törenlerini izlemek üzere salona gidiyoruz. Semazenlerin ve izleyenlerin kendinden geçtiği Sema Töreninin ardından akşam saatlerinde Bursa’ya doğru yola çıkıyoruz. Bir başka Gezzy TUR organizasyonun da buluşmak üzere uğurluyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 02.05.2024 18:13 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.