Badem Çiçeği Festivali Datça Turu Tur Programı

Kibrit çakıyorsun karanlıkta
Badem çiçeklerini görmek için
Ve mart denizlerinde tedirgin bir çift
Sarnıç gemisi gözlerin
Bir iş açacaksın sen başımıza
Yangın mı olur artık, bahar mı?

 

İlkbahar gelende, Datça’nın her bir köşesi badem çiçekleriyle donanır...Badem ağaçları baharın habercisi, doğanın sabahıdır. Dağlar, ovalar, bağlar, tarlalar beyaza keser….Öyle beyaz olur ki, kar yağmış sanılır..! 
Datça’nın en harika zamanlarıdır, badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu zamanlar. 
Datça’nın en harika zamanını daha çok kişiyle paylaşabilmek için bu yıl 3. Sü gerçekleşecek Badem Çiçeği Festivali’ne gidiyoruz.

Merkezde oluşturulacak Festival Panayır Alanı’nda badem ürünleri satışından, yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından, Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerine pek çok etkinlik sizleri bekliyor olacak.

Eski Datça sokaklarını ve Knidos'u gezmeden, Akyaka gezmeden ve Badem çiçeklerini fotoğraflamadan dönmüyoruz.

Not : Güncel Festival Programı festivale çok yakın tarihte açıklandığından, Rehberimiz programda buna bağlı olarak değişiklikler yapabilir.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün:

Belirtilen noktalardan Hareketle yolculuğumuza başlıyoruz.

21.00 BEYLİKDÜZÜ MİGROS ÖNÜ

21.30 BAKIRKÖY İNCİRLİ ALFEMO ÖNÜ

21:45 MECİDİYEKÖY YAPIKREDİ BANKASI ÖNÜ

22.15 KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ ÖNÜ

22.30 KARTAL KÖPRÜSÜ DURAĞI

22.45 ÇAYIROVA MCDONANS ÖNÜ

01:00 BURSA YALOVA YOLU ÖZDİLEK ÖNÜ

01:15 BURSA NİLÜFER MİGROS ÖNÜ

02.15 MUSTAFA KEMAL PAŞA TERMİNAL ÖNÜ

02:45 SUSURLUK YASA DİNLENME TEHSİSİ

03:30 BALIKESİR TERMİNAL ÖNÜ



2 Gün:

Yol üzerinde verilecek molalar eşliğinde sabah saatlerinde Akyaka’ya varıyoruz. Alacağımız kahvaltı ardından bırakarak Sırtını yemyeşil dağlara, eteklerini masmavi sulara yaymış sessiz, huzur dolu, Sakin Şehir unvanına sahip olan Akyaka’yı gezmeye başlıyoruz. İlk olarak ağaçlar ve sazlıklar arasından süzülerek Gökova Körfezi’ne akan doğal bir akvaryum gibi olan Kadın Azmağında küçük bir motor turu (EKSTRA) yapıyoruz.  Korkmaz A.Ş.
Koruma altına alınan bu bölge kahverengiyle, yeşilin ahenginin olağanüstü olduğu, yaz ortasında bile suyun sıcaklığı 8 dereceyi geçmemesi, şiirsel güzellikteki su altı bitki örtüsü, elinizle tutuverecekmiş hissine kapılacağınız balıkları, kaplumbağaları, üzerinde süzülen ördekleri sizleri kendisine hayran bırakacak. Sokaklar arasında kısa bir gezintinin ardından molamızın ardından Badem Çiçeği Festivali'nin düzenlendiği Yeni Datça’ya gidiyoruz. Çeşitli etkinliklerle geçireceğimiz keyifli vakitin ardından eski Türk filmlerin çekildiği mekânlardan biri olan devasa okaliptüs ağaçlarıyla çevrili eski Marmaris yolunda fotoğraf molası veriyoruz ve otelimize yerleşmek için Marmaris'e hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Arzu eden misafirlerimizle beraber Marmaris Şehir Merkezine gideceğiz (Ekstra). Korkmaz A.Ş.

Sabah Kahvaltısı: Ekstra Olarak Alınacaktır. ( Akyaka )
Öğle Yemeği: Festival Alanında Ekstra Olarak Alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.
Konaklama: Marmaris Otelleri
Rota: Bursa- Datça (607 km) Datça Çevre Gezileri (30 km) Datça - Marmaris (65 km)

Toplam Kat Edilecek Mesafe: 250 km
Otele Giriş Saati: 18.30 Korkmaz A.Ş.



3 Gün:

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Marmaris Şehir merkezinde panoramik bir turun Akdeniz ile Ege Denizinin birleştiği nokta olan Datça’ya hareket ediyoruz. Datça’nın girişinde yer alan Kızlan mevkiindeki Tarihi Yel Değirmenleri (Panoramik) gördükten sonra kültürel değerlerini yitirmemiş olan Hızırşah Köyüne hareket ediyoruz. Köyün girişinde bulunan Beylikler Döneminden kalmış olan Tarihi Camii ziyaret ettikten sonra eski okul binasında kurulan ipek dokuma atölyesini ziyaret ederek dokumalar hakkında bilgi alıyoruz. Köylü bayanlarımızın dokuduğu ve başka yerde bulamayacağınız ipek dokuma ve el işlerini alabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Datça Yarımadası'nın en ucunda kurulmuş olan antik çağın en önemli ticaret, sanat ve kültür kenti olan Knidos Antik Kentine hareket ediyoruz. Yol üzerinde otantikliğini kaybetmemiş Datça Köylerini ve baharın habercisi Badem çiçeklerini görüyoruz. Yamaca kurulmuş antik kenti rehberimizle gezdikten sonra Türkiye'nin eşsiz cennet köşelerinden olan Palamutbükü'ne gidiyoruz. Palamutbükü'ne vardıktan sonra yürüyerek Festival Alanı olarakta kullanılan ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği limana iniyoruz. Burada verdiğimiz serbest zamanın ardından adı Can YÜCEL ile özleşmiş Eski Datça’ya varıyoruz. Eski Datça’da Taş Binalar arasında yürürken Can YÜCEL’İN evini de görüyoruz. Köy kahvesinde kahve molamızın ardından  dönüş yolculuğuna geçiyoruz.Sizleri almış olduğumuz noktalara bırakarak bir başka Gezzytur.com etkinliğinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe olarak alınacaktır.
Öğle yemeği : Palamut bükü’nde serbest zaman verilecektir
Akşam Yemeği : Yol üzeri dinlenme tesisinde serbest zaman’da alınacaktır. Korkmaz A.Ş.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 28.03.2024 12:54 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.