Karadeniz Rüzgarı 3 Gece Konaklamalı Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: TURA BAŞLAMA -GECE YOLCULUĞU

 

 

İSTANBUL HAREKET DURAKLARI

21:00 Bakırköy İncirli Alfemo Önü

  21:30 Mecidiyeköy Yapı Kredi Bankası Önü

  22:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi

 

BURSA HAREKET DURAKLARI

21:00 Korupark Avm Önü

21:30 Kent Meydanı Avm Önü

 

Yukarıda belirtilen saatlerden hareketle tertemiz havası zümrüt yeşili yaylaları, gür ormanları ve damaklarımızı şenlendiren lezzetleri ile bizleri karşılamaya hazır bekleyen Karadeniz turumuz için araçtaki yerlerimizi aldıktan sonra İzmit - Adapazarı istikametinden yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Ordu - Boztepe – Mavigöl – Kuzalan Şelalesi – Atatürk Köşkü

Doğu Karadeniz'in giriş kapısı mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları ile bizleri karşılıyor..İlk olarak Ordu manzarası bir tarafında uçsuz bucaksız Karadeniz sahillerinin manzarasına sahip, bir tarafında da yemyeşil tepelere hâkim ziyaret edenleri büyüleyen 485 Metre yükseklikteki Ordu Boztepe`ye çıkıp fotoğraf ve kahvaltı molası veriyoruz.Buradaki gezimizin ardından Giresun`un Dereli ilçesinde öncelikle muhteşem Kuzalan Şelalesi` nin büyüleyici görüntüsünü, su ve doğanın verdiği huzurla izleyip ardından çok yakın bir mesafede olan yine bir başka doğa harikası Mavi Göl `e devam ediyoruz. Halk arasında Sodalı Göl olarak daanılan Mavi Göl, büyüklü küçüklü 3 adet gölden oluşmaktadır. Hava şartlarının uygunluğu `` yağmurlu olmaması `` durumunda adını da aldığı turkuaz rengiyle herkesi büyüleyen bu tabiat parkında geçireceğimiz serbest zamanın ardından anı biriktirdikten sonra Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretleri esnasında kullandığı ve sonrasında halk tarafından satın alınıp kendilerine hediye edilen mimarisiyle dikkat çeken Atatürk köşküne doğru yol alacağız. Atatürk Köşkü; Mustafa Kemal’in vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak önemini korumaktadır. Ruhumuzu dinlendiren Karadeniz’in ilk gününü Atatürk Köşkü ile sonlandırarak akşam yemeğimizi alacağımız ve konaklamamızı sağlayacağımız otelimize doğru yola çıkıyoruz.

 

 

Sabah Kahvaltısı: Belirlenen restoranda veya serbest olacak alınıyor. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda veya serbest olarak alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Güzergâh ve Rota Bilgileri: Bursa - Samsun (760Km) | | Samsun -Trabzon (332Km)

   Toplam Kat Edilecek Mesafe: 1222Km

Mola Yerleri: Unova Dinlenme Tesisleri - TERME ULUSOY Dinlenme tesisleri - Yol Üzeri ihtiyaç molaları için OPET



3 Gün: Sümela Manastırı- Uzungöl- Batum veya Karagöl

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından gezimize 4000 yıllık geçmişi ile Karadeniz`in en önemli kentlerinden Trabzon ile devam ediyoruz. Uzun bir tadilat sonrasında kapılarını yeniden ziyaretçilere açan Sümela Manastırıyla devam ediyoruz. Altındere Milli Parkı içerisinde transfer araçlarıyla buluşuyor ve 1650 yıllık geçmişe sahip Sümela Manastırı gezmeye başlıyoruz. Restorasyon çalışmaları sonucunda belirli bölümleri hizmete açılan manastır içerisinde rehberimizin vereceği bilgilerin ışığında turumuzu tamamlıyor, manzara noktasından fotoğraf çekimlerimizi tamamlıyor ve serbest zaman diyoruz.Serbest zamanın ardından Altındere Milli Parkından ayrılıyor, yol güzergâhımız üzerinde Sürmene`de yapılan el yapımı bıçakları gördükten sonra Şölen çay fabrikasında çaylarımızı içiyor ve dileyen misafirlerimiz çay alışverişlerini yapıyor ve Uzungöl`e ulaşmak üzere yola çıkıyoruz. Uzungöl`de yolun her iki tarafını kaplayan yeşile doyacağınız asma köprüleri sakin akan gölün verdiği huzurla, Seyir Terasına çıkıyor ve Uzungöl`ü izliyoruz. 1 saatlik bir molamız esnasında dileyen misafirlerimizle, 2400 rakımlı Uzungöl`ün manzarasıyla en güzel yaylalarından olan Lustra - Karester Yaylası turumuza transfer minibüslerimizle devam ediyoruz. Yol boyunca seyir teraslarında durarak fotoğraf molası veriyor Yayla Evlerinden bir tanesine konuk oluyor çaylarımızı içiyoruz.Rengârenk çiçeklerin arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında Uzungöl `e geri dönüyoruz (Ekstra).

  • Covid 19 Kapsamında Gürcistan ile kapılarımızın açılması ve geçişlerin hangi sağlık koşullarında belirlenmesi sonrasında Gürcistan Batum turumuza başlıyoruz.
  • Batum geçişleri gerçekleşmez ise; Borçka Karagöl turumuza başlıyoruz. ( Ekstra) Çoruh Nehri kenarında kurulu Borçka`da bizleri bekleyen transfer minibüslerimizle buluşuyor ve Karadeniz`in incisi Borçka Karagöl`e hareket ediyoruz. Kıvrımlı yollar ve ahşap köy evleri eşliğinde doğa harikası Mayasur ve Bandranala Şelalelerini izleyerek, Artvin en özel noktası 1550 rakımlı Tabiat Parkı Borçka Karagöl`e varıyoruz. Kraskur Deresi`nin heyelanla önünün kapanmasıyla oluşan, Atanoğlu ve Heba Yaylası eteklerinde endemik türler bakımından zengin bitki örtüsüne sahip Karagöl`de doğa yürüyüşü ve fotoğraf  çekimi için serbest zaman diyoruz. Ağaçların göle yansıması ve yeşilin her tonunu  içinde barındıran Karagöl`deki gezimizi sonlandırıyor ve Fırtına Vadisindeki otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Konaklama Oteli: Ayder Yaylası veya Fırtına Vadisi Otellerinde yarım pansiyon konaklama

Güzergâh ve Rota Bilgileri: Trabzon - Uzungöl (147Km) | Uzungöl - Ayder Yaylası (200Km)

OPSİYONEL TUR Karaster- Lustra yaylaları programı kişi başı :45 ₺ (Ekstra)

OPSİYONEL TUR Karagöl Turu  programı kişi başı : 50 ₺ (Ekstra)



4 Gün: Zil Kale - Palovit Şelalesi -Gito- Badara Yaylası - Fırtına Vadisi -Ayder Yaylası – Huser Yaylası

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından yamaçların eteklerine kurulmuş Laz Konakları ve Kaçkarların asi çocuğu Fırtına Deresi eşliğinde Çamlıhemşin`de bizleri bekleyen transfer minibüslerimizle buluşuyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok dergiye, gazeteye kapak olmuş Çat Vadisinde, 19. yy. Laz Mimarlarca yöreye uygun inşa edilmiş Çinçiva Kemer Köprüsünü ve 700 rakımlı Zil Kale`yi ve göğe doğru yükselen çam ağaçları arasında tepesindeki bulutlar ile yarışan, Palovit Şelalesini geziyoruz. ( Ekstra) Ekstra tura katılmayan misafirlerimiz Çamlıhemşin`de bolca vakit geçirebilirler. Turumuzun sonunda aracımızla buluşuyor, sırtını Kaçkar Dağlarına dayamış 1400 rakımlı Ayder Yaylasına çıkıyoruz. Yayla içindeki yürüyüşümüzde, Gelintülü Şelalesi, Kalegon Mevkii, Şenlik Düzünü fotoğraflıyor ve yayla içerisinde serbest zaman diyoruz. Burada verilen serbest zamanın ardından rotamız gün batımı ve bulut denizi ile ünlü Huser Yaylası olacak (hava şartlarına bağlı olarak ( Ekstra ) Yaylanın büyüleyici güzelliğinde her saniyesinde muhteşem hissedeceğimiz bulut denizi manzarasıyla güneşe veda edip dönüş yoluna koyulacağız. Programımızı tamamlayıp konaklayacağımız ve akşam yemeğini alacağımız otelimize gidiyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Fırtına Vadisindeki otelimizde (Tur Ücretine Dâhil)

 Konaklama Oteli: Ayder Yaylası veya Fırtına Vadisi Otellerinde yarım pansiyon Konaklama

OPSİYONEL TUR :  Zilkale- Palovit Şelalesi-Gito ve Badara Yaylası programı kişi başı :85 ₺ (Ekstra)

OPSİYONEL TUR : Huser Yaylaları programı kişi başı : 65  ₺ (Ekstra)

 



5 Gün: Haremtepe Çeçeva -Ayasofya- Sera Gölü-Dönüş Yolculuğu

Otelimizde alacağımız erken kahvaltının ardından Rize bezleri yapımını canlı olarak göreceğimiz ve alışveriş yapabileceğimiz Rize bezi atölyesine gidiyoruz. Rize bezinin en büyük özelliği vücutta ki teri çekip vücudun serin olmasını ve nemsiz kalmasını sağlamasıdır. Rize bezi alışverişimizin sonrasında,son dönemlerde çok daha popüler olan ve eşsiz manzaralardan geçip tepeleri aşarak harika fotoğraf karesine sahip Haremtepe köyüne (çaylık) varacağız.  ((Ekstra) Dileyen misafirlerimiz çay toplamayı deneyimleyebilir ve bol bol fotoğraf çekebilir. Verilen serbest zamanın ardından Trabzon`da 13. Yy. da Komenes Ailesi tarafından inşa ettirilen Doğu`nun Ayasofya`sı gezimizi tamamlıyor, Akçaabat`ta Meşhur Köftesini tadıyoruz. Öğle yemeğinin alınmasının ardından,İlk olarak Sera gölüne çıkıyor ve fotoğraflarımızı alıyoruz.Sonrasında Karadeniz`in Müthiş lezzetlerini yanınızda götürebilmek için tamamı yörede yaşayanlar tarafından üretilen, gerçek Tereyağı ve Peynirin bin bir çeşidinin alışverişi yapabileceğimiz LEZZET DİYARI`NDA alışverişimizi yapıyoruz. Yaklaşık 10 saatlik yolculuk sonrası misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyoruz. Bir başka Gezzytur.com organizasyonunda görüşmek üzere birikmiş güzel hatıralarla sizlere veda ediyoruz.

 

Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelimizde açık büfe olacak alınacaktır. (Tur Ücretine Dâhil)

 Öğle Yemeği: Rehberimizin tavsiye ettiği restoranda Yöresel lezzetler (Ekstra)

Akşam Yemeği: Yol üzeri dinlenme tesisinde alınacaktır. (Ekstra)

OPSİYONEL TUR : Haremtepe ( Çeçeva Çay Bahçeleri ) programı kişi başı : 40 ₺ (Ekstra)

Not bu gece konaklama yok gece yolculuğu yapılacaktır.

 

 

BU TURLARIMIZDA  EXTRA MİNİBÜSLER İLE YAPILAN YAYLA TURLARI BULUNMAKTADIR. BU PROGRAMLAR TUR ÜCRETİNE DAHİL DEĞİL EXTRA BİR ÜCRET İLE YAPILMAKTADIR.

 

3 GECE KONAKLAMALI KARADENİZ TURLARINDA 

1. GECE ZARHA RESORT OTEL VEYA SÜMELA HOLİDAY OTEL  

2. GECE HUZUR KONAK VEYA VAVEYLA DAĞ EVLERİ VB OTELLER

3.GECE HUZUR KONAK VEYA VAVEYLA DAĞ EVLERİ VB OTELLER gibi yayla tesisleri veya butik konsept oteller kullanılmaktadır. Görkem Korkmaz



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Notlar

İptal Şartları
GEZZY TOUR
Akpınar Mh. Sanayi Cad. No:400 - 11 Osmangazi
0850 306 1616


Bu çıktı 20.04.2024 04:41 tarihinde verilmiştir. GEZZY TOUR tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.